ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας στις αποφράξεις

0 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, 21:44

Οι νέες τεχνολογίες μας βοηθούν να κάνουμε πολύ πιο εύκολη τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Χρησιμοποιούνται ουσιαστικά σε όλους τους τομείς και αυτό που επιτυγχάνουν τελικά, είναι να μας εξοικονομήσουν κυρίως πολύτιμο χρόνο, αλλά και χρήματα, κάνοντας κάποιες εργασίες που στο παρελθόν θεωρούνταν πολύπλοκες, απλές και πλέον θέμα μόνο λίγων λεπτών.

Οι νέες αυτές τεχνολογίες μεταξύ πολλών άλλων εφαρμογών χρησιμοποιούνται και στις αποφράξεις. Δυστυχώς αργά ή γρήγορα σε κάθε σπίτι κι επαγγελματικό χώρο προκύπτει κάποια στιγμή κάποια ανάγκη αποφράξης των φραγμένων σωληνώσεων.

Γιατί φράσουν οι σωληνώσεις
Διάφορα προϊόντα και αντικείμενα που μας διαφεύγουν, αποφάγια και λίπη ή τρίχες κατακάθονται και με τον καιρό αρχίζουν να συσσωρεύονται στις σωληνώσεις με αποτέλεσμα κάποια στιγμή αυτές να χάνουν τη λειτουργικότητά τους. Το πρόβλημα επιδεινώνεται σταθερά έως που κάποια μέρα το νερό πλέον αδυνατεί να περάσει μέσα από τους αγωγούς και έχουμε υπερχειλίσεις και διαρροές.

Τα παραδοσιακά εργαλεία των επαγγελματιών στο χώρο των αποφράξεων είναι οι αντλίες με τις οποίες ασκούν πίεση στις σωληνώσεις αποφράσσοντάς τες, διαφόρων ειδών πιεστικά μηχανήματα τα οποία με μεγάλη πίεση νερού ξεβουλώνουμε σιφώνια και αποχετεύσεις, καθώς επίσης και ατσάλινες βέργες με πτυσσόμενες κεφαλές μεγάλου μήκους, οι οποίες εισέρχονται στο εσωτερικό το σωληνώσεων και τις ξεβουλώνουν.

Μικροκάμερες και ρομποτικές κάμερες
Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα των αποφράξεων έχει να κάνει με τη χρήση ειδικών καμερών που εισέρχονται ακόμα και σε πολύ δύσκολα και στενά σημεία και δίνουν εικόνα για το εσωτερικό το σωληνώσεων στον τεχνικό. Η τεχνολογία αυτή υπάρχει διαθέσιμη σε εταιρίες που πραγματοποιούν αποφράξεις Πειραιάς και παντού σε όλη την Ελλάδα.

Όπως λέει και η ελληνική παροιμία, μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και αυτό σίγουρα ισχύει στην περίπτωση των αποφράξεων, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία βοηθά σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις που στο παρελθόν θα ταλαιπωρούσαν τόσο το συνεργείο που αναλάμβανε μια εργασία απόφραξης, όσο και τον ίδιο τον πελάτη.

Η εικόνα λοιπόν που λαμβάνει ο τεχνικός στην οθόνη του από την κάμερα είναι ικανή να του υποδείξει πού ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα και ποια είναι η έκτασή του.

Στη συνέχεια ο τεχνικός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την πιο κατάλληλη μέθοδο που θα χρησιμοποιήσει για την απόφραξη, αλλά κυρίως να στοχεύσει στο συγκεκριμένο σημείο στο οποίο ουσιαστικά εντοπίζεται το όλο πρόβλημα, εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτόν χρόνο, μειώνοντας παράλληλα το συνολικό κόστος για τον πελάτη.

Υπάρχουν σήμερα διαθέσιμες και χρησιμοποιούνται ολόκληρες ρομποτικές κάμερες, οι οποίες εξυπηρετούν μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, πχ. σε αποφράξεις Παλαιό Φάληρο σε ξενοδοχεία, εξοικονομώντας και πάλι χρόνο και εργατικά. Η επίλυση του κάθε προβλήματος γίνεται τοπικά, χωρίς να χρειάζεται κανείς να σκάψει πολλά μέτρα, να ξηλώνει πλακάκια και να λειτουργήσει στα τυφλά.

Σε πιο στενά σημεία, όπως π.χ. στις οικιακές εγκαταστάσεις, χρησιμοποιείται μία εύκαμπτη ράβδος η οποία εισέρχεται στο σωλήνα της αποχέτευσης, ενώ στην κεφαλή υπάρχει πέρα από άλλα εργαλεία και η μικροκάμερα. 

Η εξέλιξη της τεχνολογίας ουσιαστικά έρχεται να μας προσφέρει λύσεις για πολύπλοκα ζητήματα, όπως είναι και αυτά των αποφράξεων.

Ο ακριβής εντοπισμός και προσδιορισμός του προβλήματος έχει μεγάλη σημασία και σε πιο εξελιγμένες περιπτώσεις τα ρομποτικά συστήματα με κάμερες μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε πιο σύνθετες εργασίες επιδιόρθωσης των σωληνώσεων, πέρα από τις αποφράξεις.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.