ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ματιές στο χρόνο που πέρασε: Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Τσαρπαλής 20 χρόνια πίσω με... μουστάκι!

Του Νικόλα Κονταρίνη 0 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, 12:35

Ιούλιος 2000, είκοσι χρόνια πριν... ο σημερινός πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με μουστάκι!

Ο πρώην Δήμαρχος Αργυρούπολης (2003 - 2006) και σημερινός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του ενιαίου πια δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, καθηγητής θετικών επιστημών, Γιάννης Τσαρπαλής με μουστάκι (δεξιά), με τον τότε Υφυπουργό Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρο Καλαφάτη, μπροστά στο φακό μας και συγκεκριμένα της έντυπης έκδοσής μας, "ΒΗΜΑ" τ. Σαρωνικού ("Β" της Αυτοδιοίκησης μετά), σε πολιτιστική εκδήλωση στο Πέτρινο θέατρο της πόλης, μεγάλος χορηγός της οποίας ήταν ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός "ΡΟΜΒΟΣ".

Πίσω, δεξιά επάνω, διακρίνεται η Διευθύντρια αυτού του Εκπαιδευτικού Οργανισμού και σύζυγος του κου Τσαρπαλή, Δήμητρα Αλαμπάνου.

Να σημειωθεί πως, τη χρονιά αυτή, ο Γιάννης Τσαρπαλής, αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την δημαρχία, στις εκλογές που θα διεξάγονταν στις 13 Οκτωβρίου 2002, για την επόμενη δημοτική περίοδο 2003 - 2006. Εγχείρημα που στέφθηκε με επιτυχία αφού στο δεύτερο γύρο, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου επικράτησε του αντιπάλου του Μπάμπη Σαραφίδη (1995 - 2002).  

Στον Γιάννη Τσαρπαλή πιστώνεται και η επιτυχημένη ενοποίηση τριών παρατάξεων από τις οποίες γεννήθηκε η "Ενωμένη Πόλη" που διοικεί το δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης με δήμαρχο τον Γιάννη Κωνσταντάτο για δεύτερη 4ετία. 

Οι τρεις παρατάξεις που "γέννησαν" την "Ενωμένη Πόλη" ήταν η παράταξη του ιδίου, του Χάρη Πασβαντίδη και του σημερινού δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου. Και οι τρεις παρατάξεις είχαν απέναντί τους την παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη, από την οποία και έχασαν αφού οι δυνάμεις του εκλογικού σώματος διασπάστηκαν. 

Μετά από αυτή την ήττα, ο Γιάννης Τσαρπαλής πήρε την πρωτοβουλία για την ενοποίηση των τριών παρατάξεων που είπαμε νωρίτερα, προτείνοντας να διεξαχθεί δημοσκόπηση, το αποτέλεσμα της οποίας θα έδειχνε ποιο από τα τρία προαναφερθέντα πρόσωπα προτιμούσε ο κόσμος να τεθεί επικεφαλής ενός και μόνο συνδυασμού, όπως και έγινε, αναδεικνύοντας πρώτο τον σημερινό δήμαρχο, Γιάννη Κωνσταντάτο

Η νέα παράταξη κέρδισε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν και έδειξε από τους πρώτους μήνες πως, οι άνθρωποι που πήραν αυτή τη φορά το τιμόνι στα χέρια τους, ήταν αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω, την απραξία και την αδράνεια που τους άφησε ως "κληρονομιά" η προηγούμενη διοίκηση. 

Το σοβαρό και χρήσιμο έργο, που έγινε σε όλες τις γειτονιές και των δύο πόλεων, εκτιμήθηκε, καθώς φάνηκε, αρκούντως θετικά από τους δημότες, οι οποίοι, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, εμπιστεύθηκαν - και πάλι - την "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" και έδωσαν, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, την νίκη στον Δήμαρχο, Γιάννη Κωνσταντάτο, από τον πρώτο γύρο, και μάλιστα με το εντυπωσιακό ποσοστό του 68%!

Όσο για τον Γιάννη Τσαρπαλή, με την γενικότερη εμπειρία του στα δημοτικά πράγματα της περιοχής και την δεδομένη επιστημονική του κατάρτηση, θεωρείται ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους προέδρους Δ.Σ. της Περιφέρειας Αττικής. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.