ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Μεγεθύνει το "πράσινο" αποτύπωμά του ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης

0 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, 15:46

Ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης μπαίνει στην νέα εποχή διαχείρισης των Βιο-αποβλήτων.

Ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο – πλυντήριο, καθώς και 120 καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων (βιοαπόβλητα) παρέλαβε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης τα οποία αναβαθμίζουν ουσιαστικά τις υπηρεσίες ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Όπως είπε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, πρόκειται για τη πρώτη παράδοση, μιας και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται και το δεύτερο απορριμματοφόρο όπως και κάδοι που θα πυκνώσουν σε όλη την πόλη το δίκτυο περισυλλογής οικιακών βιοαποβλήτων.Σκοπός της χωριστής συλλογής είναι τα βιοαπόβλητα να μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικό υλικό που θα μοιράζεται στους Δημότες για τους κήπους και θα εμπλουτίζουν και τα πάρκα του Δήμου.

"Ταυτόχρονα" είπε, "παραλάβαμε 50 ειδικούς κάδους χωριστής συλλογής (μέταλλο – πλαστικό – χαρτί) της εταιρίας Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε δημοτικά κτίρια και όλες τις σχολικές μονάδες".

"Οι κάδοι βιοαποβλήτων θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης όπου εκτιμάται ότι θα μεγιστοποιηθεί η συλλογή των βιοαποβλήτων που παράγονται από τα νοικοκυριά, τα καταστήματα της πόλης και κυρίως επιχειρήσεις εστίασης αλλά και Λαϊκές αγορές."

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος τόνισε πως τα βιοαπόβλητα που μέχρι σήμερα εναποτίθενται με τα υπόλοιπα απορρίμματα ως σύμμικτα επιβαρύνουν το περιβάλλον και αυξάνουν το οικονομικό κόστος απόθεσης στο ΧΥΤΑ για το Δήμο.

"Από σήμερα ο Δήμος μας κάνει άλμα με πράσινο αποτύπωμα στην διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων και μαζί με την διαχείριση των κλαδεμάτων με την παραλαβή του κλαδοτεμαχιστή που προηγήθηκε, αλλάζουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα προς όφελος του περιβάλλοντος και των κατοίκων μας". Ποια είναι βιοαπόβλητα:

Είναι τα οργανικά απόβλητα κήπων, τα απορρίμματα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια, εγκαταστάσεις ομαδικών χώρων εστίασης και χώρων πωλήσεων λιανικής και τα συναφή απόβλητα από εγκαταστάσεις μεταποίησης τροφίμων (π.χ. μαγειρεμένο φαγητό, φρούτα, φλούδες και λαχανικά).

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης μεταφέρει καθημερινά προς το ΧΥΤΑ περίπου 60 τόνους σύμμεικτα απορρίμματα από τους πράσινους κάδους, 12 τόνους ανακυκλώσιμο υλικό από τους μπλε κάδους, 10 τόνους ογκώδη και 5 τόνους κλαδιά.

Από αυτούς τους τόνους υπολογίζεται ότι το 40% μπορεί, με τη συνεργασία όλων, να μετατραπεί σε εδαφοβελτιωτικό υλικό (λίπασμα) υψηλής ποιότητας , αρκεί απλά να μεταφερθούν σε ξεχωριστή σακούλα τα παραπάνω απορρίμματα στον καφέ κάδο.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.