ΑΛΙΜΟΣ

Δήμαρχος Αλίμου: Kανένα θέμα υγείας από την αναβάθμιση του ΚΥΤ στους Ηλιουπολίτες

0 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, 08:01

Κανένα πρόβλημα για την υγεία των δημοτών Ηλιούπολης και Αργυρούπολης δεν θα υπάρξει από την αναβάθμιση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (KYT) απο 150kV σε 400kV δήλωσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, διασκεδάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί από χιλιάδες δημότες της περιοχής.

Μάλιστα σημειώνει ότι το νέο ΚΥΤ θα υπογειοποιηθεί, κάτι όμως που είναι τελείως ανακριβές, κάθώς όποιος διαβάσει την σχετική μελέτη θα διαπιστώσει ότι κάτι τέτοιο εξετάζεται ως ενδεχόμενο και με πολλές προϋποθέσεις από τον ΑΔΜΗΕ.


Το συγκεκριμένο ΚΥΤ βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού, λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης.

Η αναβάθμισή του έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο από τον κάτοχο του χώρου (ΑΔΜΗΕ) ώστε να παραχωρηθεί χώρος για την δημιουργία διαδημοτικού νεκτροταφείου Ηλιούπολης και Αλίμου.

Κατά της αναβάθμισης του ΚΥΤ που έχει περιληφθεί στο σχέδιο για το προεδρικό διάταγμα του Υμηττού θα προσφύγουν οι δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και πλήθος κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκης, παρότι ήταν συνοδοιπόρος του κ. Κονδύλη σε όλες τις μυστικές συζητήσεις που είχαν οι δύο άνδρες με τον ΑΔΜΗΕ, τώρα χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο σχέδιο ως παντελώς απαράδεκτο, συντασσόμενος με το δημοτικό του συμβούλιο και τις αντιδράσεις χιλιάδων δημοτών του.

Από ότι φαίνεται, ο μοναδικός δήμος που θα κληθεί να υπερασπιστεί την κατασκευή του θηριώδους ΚΥΤ είναι ο δήμος Αλίμου, το οποίο είναι καθ' όλα λογικό, καθώς, και θα αποκτήσει δικό του νεκροταφείο το οποίο θα είναι σε κοντινή απόσταση από την πόλη του, και δεν πρόκειται να επιβαρύνει τους δημότες του με την δημιουργία ενός ΚΥΤ που είναι προαπαιτούμενο απο την ΑΔΜΗΕ.

Να σημειωθεί ότι το υπάρχον ΚΥΤ απέχει 1.83 χιλιόμετρα από τα σπίτια του Αλίμου, ενώ τα σπίτια των άλλων 2 δήμων απέχουν από 18 έως 30 μέτρα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.