ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Χατζηδάκης: Τροπολογία αποκαθιστά τη ρευστότητα των ταμείων των δήμων

1 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020, 17:26

Ενημέρωση από τον βουλευτή του Νοτίου Τομέα Διον. Χατζηδάκη για την ψήφιση τροπολογίας που αποκαθιστά τη ρευστότητα των ταμείων των δήμων.  

Συγκεκριμένα, στις 29/07/2020 υπερψηφίστηκε το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ), συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών της νόσου COVID-19 και άλλες διατάξεις».

"Κατόπιν συνεργασίας μου με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο και ψηφίστηκε η Τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την δυνατότητα χρήσης εσόδων των δήμων από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα για την κάλυψη άλλων αναγκών, αποκαθιστώντας έτσι την ρευστότητα των ταμείων τους" δήλωσε το Διονύσης Χατζηδάκης.

Η σχετική τροπολογία:

Άρθρο 3

Χρήση εσόδων των δήμων από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα για την κάλυψη άλλων αναγκών

Η παρ. 8 του τεσσαρακοστού τρίτου άρθρου της από 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 75), που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020 (Α’ 86), αντικαθίσταται ως εξής:

«8. Κατά παρέκκλιση της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α’ 74), σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης αδυναμίας κάλυψης εκτάκτων αναγκών που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, οι δήμοι μπορούν να χρησιμοποιούν έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα για την κάλυψη άλλων αναγκών τους, με κατάλληλη αναμόρφωση του προϋπολογισμού τους, έπειτα από δεσμευτική εισήγηση της οικονομικής επιτροπής, με ανάλογη εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α’ 76).».

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 02.08.20
Επι τέλους κάποιοι νοιάζονται.Κάτι φαίνεται πως άρχισε να αλλάζει στην αντίληψη διαχείρισης της εξουσίας
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.