ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπανάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλετε τα ιδιωτικά σχολεία για τα παιδιά σας αλλά όχι για τα παιδιά των ψηφοφόρων σας»

0 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020, 12:49

«Kυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τεσσεράμισι χρόνια τι πράξατε προκειμένου να πάνε τα παιδιά μας στα Δημόσια Σχολεία όταν κι εσείς οι ίδιοι στέλνετε τα παιδιά σας στα Ιδιωτικά; Δεν κόβουμε την υποκρισία επιτέλους σε αυτήν την Αίθουσα;

Τελικά βρίσκεστε σε Ιδεολογική Σύγχυση. Θέλετε τα Iδιωτικά σχολεία για τα παιδιά σας αλλά όχι για τα παιδιά των ψηφοφόρων σας;». Αυτό ήταν το ερώτημα που απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής της Ν.Δ. Σπανάκης Βασίλης-Πέτρος, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Σπανάκης στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «με το Νομοσχέδιο που φέρνει η Νέα Δημοκρατία:

Δημιουργούμε επιτέλους ευελιξία και αυτονομία στην οργάνωση και λειτουργία των Ιδιωτικών Σχολείων.

Παρέχουμε τη δυνατότητα να ρυθμίζουν το πρόγραμμα μαθημάτων και να παρέχουν πρόσθετες εκπαιδευτικές υπηρεσίες πέραν του Ωρολόγιου προγράμματος του Υπουργείου.

Δίνουμε πρόσθετες ευκαιρίες απασχόλησης στους εκπαιδευτικούς αλλά και τη δυνατότητα να εργάζονται με μειωμένο ωράριο αποκλειστικά όμως αν οι ίδιοι το επιθυμούν».

Στη συνέχεια ο Βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε σε σημαντικές διατάξεις του παρόντος Νομοσχεδίου όπως είναι αυτές για:

Τη συστηματική και ενισχυτική διδασκαλία στα δημόσια σχολεία της χώρας των Ειδικών μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Τα ζητήματα ομογενειακών σχολείων (Κωνσταντινούπολης και ελληνικού Γυμνασίου Λυκείου Ίμβρου)

Το Μητρώο ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού και Συμβούλων των Σχολείων δεύτερης ευκαιρίας

Ειδική αναφορά έκανε ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας και σε δύο εξαιρετικά Σχολεία της εκλογικής περιφέρειάς του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ιστορία της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης έχει να επιδείξει εξαιρετικά Σχολεία. Να πω για την Λεόντειο Σχολή που λειτουργεί από το 1838! Και έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών για την παιδαγωγική της προσφορά.

Η Ευαγγελική Σχολή, ένα από τα παλαιότερα σχολεία του ελληνικού χώρου που ιδρύθηκε στα μέσα περίπου του 1700 στη Σμύρνη και επανιδρύθηκε το 1934, αφού έπαψε να λειτουργεί με τη Μικρασιατική Καταστροφή, στη Νέα Σμύρνη».

Τέλος, ο κ. Σπανάκης συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και είπε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο ριζοσπαστικές διατάξεις που θα ενισχύσουν την ιδιωτική εκπαίδευση, θα ενισχύσουν την απασχόληση των εκπαιδευτικών.

Πρότεινε την κατάργηση των τεκμηρίων για τα δίδακτρα που καταβάλλονται στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.