ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου: «Επιτέλους... ας πάμε μαζί παρακάτω την Ευρώπη»

0 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020, 18:09
Παρέμβαση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Ολομέλεια του ΕΚ για την συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Πακέτο Ανάκαμψης

Επιτέλους... το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μετά από διαπραγματεύσεις βρήκε μια κοινά αποδεκτή λύση και κατέληξε σε μια συμφωνία, καθοριστική για την πορεία της Ευρώπης.

Επιτέλους, καταλάβατε αυτό που σας έλεγε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφουγκραζόμενο τα αιτήματα των Ευρωπαίων πολιτών, ότι πρέπει να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσετε την πανδημία με θάρρος, αλληλεγγύη και «περισσότερη Ευρώπη».

Επιτέλους, ακούσατε τις φωνές ορισμένων αρχηγών Κρατών Μελών, όπως τη φωνή του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κυριάκου Μητσοτάκη, που σας έλεγε ότι αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και δεν έχουμε το περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι ή αδύναμοι.

Επιτέλους, κάνατε ένα συμβιβασμό που είναι γενναίο άλμα προς την περαιτέρω ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιτέλους, δώσατε και στην πατρίδα μου, στην Ελλάδα, μια ιστορική ευκαιρία, μετά από δέκα χρόνια λιτότητας, αδικίας και πόνου, να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να πετύχει την παραγωγική ανασυγκρότησή της.

Πρέπει ταχύτατα να ολοκληρώσουμε την φιλόδοξη αυτή προσπάθεια προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών. Με γνώμονα την αλληλεγγύη, τη συνοχή και με διαδικασίες που θα συμβάλλουν στην αποφασιστική διαφύλαξη των δημοκρατικών διαδικασιών που εγγυάται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σεβασμό στις αρχές και αξίες της Ενωμένης Ευρώπης.

Επιτέλους… ας πάμε μαζί παρακάτω την Ευρώπη.» 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.