ΓΛΥΦΑΔΑ

Ταστάνης: Σιγή ιχθύος από την Δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας για τις πρόσφατες πλημμύρες

0 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020, 12:33

Στα πλημμυρικά φαινόμενα στην Άνω Γλυφάδα που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες, και συγκεκριμένα στην Τερψιθέα  κάνει αναφορά με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Ανατροπή στη Γλυφάδα", τονίζοντας πως παρά τα κοστοβόρα έργα που είχαν γίνει κατά καιρούς, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρροι.

Ιδιαίτερη όμως αναφορά κάνει στη σιωπή που υπάρχει από την πλευρά της δημοτικής αρχής του Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου εδώ και έξι χρόνια. 

Η ανακοίνωση της παράταξης

Παρά τα κοστοβόρα έργα πλημμύρισε πάλι η Τερψιθέα. Για όλα αυτά σιγή ιχθύος από την Δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας.

Για άλλη μια φορά χτες 7 Ιουλίου 2020 οι δρόμοι της Ανω Γλυφάδας στην Τερψιθέα με αφορμή τις έντονες βροχοπτώσεις μετατράπηκαν σε επικίνδυνα ποτάμια , αυτοκίνητα παρασύρθηκαν , περιουσίες κινδύνευσαν , κάτι που δυστυχώς με την κλιματική κρίση γίνεται όλο και συχνότερα.Αυτή την τραγική κατάσταση οι κάτοικοι της Τερψιθέας την ζούμε εδώ και πολλά χρόνια Έφτανε μια με δυο ώρες έντονη βροχή για να κατεδαφίσει το μύθο, ότι η Δημοτική αρχή με τις υποδομές της έχει θωρακίσει τη πόλη από τα καιρικά φαινόμενα. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι τα μεγάλα λόγια και τα μεγαλόπνοα σχέδια μπορεί να γίνουν χάρτινοι πύργοι που τα παίρνουν τα νερά της βροχής. Στο ίδιο έργο θεατές. Πού είναι τα μεγάλα πολυδάπανα και κοστοβόρα έργα που εδώ και πολλά χρόνια κατασκευάζονται από όλες τις Δημοτικές αρχές που πέρασαν από το Δήμο της Γλυφάδας, που είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ανω Γλυφάδας που εδώ και πολλά χρόνια ακούμε ότι έχει γίνει .

Η Δημοτική μας κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα» και με τον επικεφαλής της Αρχιτέκτονα μηχανικό Τάσο Ταστάνη επανειλημμένα έχει επισημάνει ότι τα έργα που σχεδίασαν οι προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας και πραγματοποιήθηκαν στην Τερψιθέα παρότι πολύ ακριβά, θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, και δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι τραγικά.

Επιτέλους αυτό που απαιτείται σήμερα και όχι αύριο, η Δημοτική αρχή του κυρίου Παπανικολάου η οποία βρίσκεται εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια στην διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει στην κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στην Τερψιθέα σε βασικούς οδικούς άξονες της συνοικίας (Αρχιπελάγους, Β. Ηπείρου, Αθανάτου, Γεννηματά) , για να θωρακιστεί η πόλη και να μην ξαναζήσουμε αυτές τις θλιβερές και επικίνδυνες καταστάσεις .

Και επίσης θα πρέπει να προβεί στις αναγκαίες κατασκευές για την δημιουργία ανασχετικών φραγμάτων ομβρίων στον Υμηττό, γιατί οι εικόνες των καταστροφών που είχαν προκληθεί στα σπίτια κατοίκων στην περιοχή των Καφεπωλών από τις πλημμύρες και τα όμβρια νερά που (κατέβασε ) ο Υμηττός πριν από κάποια χρόνια είναι ακόμα νωπές.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.