ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό

0 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020, 08:59

Την επίσημη έναρξη των πρόδρομων εργασιών στο μεγάλο πρότζεκτ του Ελληνικού ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, ένα έργο την πορεία  του οποίου αλλά και την εξέλιξή του χαρακτήρισε ως "μαραθώνειο"


Με τη σημερινή επίσημη έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό ο πρωθυπουργός στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας αλλά κυρίως στο εξωτερικό στοχεύοντας στα ξένα επενδυτικά κεφάλαια.  

Παρόντες στη σημερινή σημερινή τελετή ήταν οι υπουργοί, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Επίσης οι τρεις δήμαρχοι των όμορων δήμων Γιάννης Κωνσταντάτος, Γιώργος Παπανικολάου και Ανδρέας Κονδύλης. Βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον - για 19 χρόνια εγκαταλελειμμένο - χώρο»"Πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2500 στρέμματα, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Ο τόπος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο οικολογικό φιλικό προς το περιβάλλον και θα συμβολίζει την νεά Ελλάδα όπως όλοι την οραματιζόμαστε».
«Σήμερα κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μπορεί να χρειαστεί και μια δεκαετία. Αλλά κάθε ταξίδι ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα. Αυτό κάνουμε σήμερα. Σήμερα τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, στο έργο αυτό «συγκρούστηκε μια αντίληψη αδράνειας και μια αντίληψη που αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη ανάπτυξη μέσα από την όσμωση του ιδιωτικού τομέα, με το δημόσιο και εξασφαλίζει ότι ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος για όλους».Οδυσσέας Αθανασίου: Η ομάδα της Lamda στήριξε με "δονκιχωτικό" πάθος αυτή την επένδυση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου  ευχαρίστησε το βασικό μέτοχο ο οποίος οραματίστηκε αυτό το έργο αρκετά χρόνια πριν και το στήριξε με κάθε τρόπο. Ευχαρίστησε δε την ομάδα της LAMDA η οποία για πολλά χρόνια με "δονκιχωτικό" πάθος πίστεψε ότι θα φτάσουμε στο σήμερα όταν πολύ πίστευαν ότι αυτό το έργο δεν θα υλοποιηθεί. 

Ευχαρίστησε τους ανθρώπους στη δημόσια διοίκηση που βοήθησαν στην εξέλιξη του έργου όμως ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημερινή κυβέρνηση για την εργατικότητα και τη θέληση που έδειξε το τελευταίο 10μηνο για να φτάσει το έργο σε φάση υλοποίησης. 

Όπως είπε ο Οδυσσέας Αθανασίου τους επόμενους μήνες θα κατεδαφιστεί το ένα τρίτο των κτιρίων ώστε την επόμενη χρονιά, στο πρώτο 6μηνο να ξεκινήσουν τα έργα υποδομών "για να αναπτύξουμε ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα και να αφήσουμε πίσω το γκρίζο τοπίο που βλέπουμε τα τελευταία 20 χρόνια". 

"Το όραμά μας για να γίνει πραγματικότητα, θέλει ψυχραιμία και να μείνουμε προσγειωμένοι στο έδαφος. Είναι ένας μαραθώνειος γιατί όπως όλα τα οράματα είναι μακροχρόνια και εμπεριέχουν ρίσκα, όπως π.χ. αυτό που προέκυψε με την πανδημία του κορωνοϊού". 

"Εκ μέρους της LAMDA θέλουμε να υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε υπερήφανους όχι μόνο τους μετόχους μας, αλλά και όλους τους Έλληνες"
 
Αμέσως μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά και ξεκίνησαν την κατεδάφιση ενός παλαιού κτιρίου.


Για την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό μίλησαν στο Μega οι δήμαρχοι των όμορων με την επένδυση δήμων

Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος: Θα έχουμε μια νέα πόλη μέσα στην πόλη μας
Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή μέρα για το δήμο, στο έδαφος του οποίου βρίσκεται το 90% της επένδυσης.

«Έπειτα από 80 χρόνια ενώνεται και πάλι η πόλη του Ελληνικού» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντάτος, σημειώνοντας ότι ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης μετά την ολοκλήρωση των έργων θα έχει 25.000 περισσότερους κατοίκους. «Θα έχουμε μια νέα πόλη μέσα στην πόλη μας» συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία του πνεύμονα πρασίνου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή με το πάρκο των 2.500 στρεμμάτων.
Δήμαρχος Γλυφάδας: Η αρχή για καλύτερες μέρες

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου υπογράμμισε ότι όλοι περίμεναν χρόνια αυτή την ημέρα. «Αισθανόμαστε ότι αυτό είναι η αρχή για καλύτερες ημέρες στη συνέχεια» σημείωσε ο κ. Παπανικολάου, υποστηρίζοντας ότι κοινός στόχος όλων είναι η συνολική ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

«Είναι μια περίοδος με μεγάλες παρεμβάσεις αυτή που ακολουθεί, με πολλά εργοτάξια στην ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε.
Δήμαρχος Αλίμου για Ελληνικό: Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είναι δημιουργικός

Τέλος, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης σημείωσε ότι η επένδυση επιτέλους ξεκινά, «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είναι δημιουργικός γεμάτος με προσδοκίες», ενώ τόνισε πως είναι ώρα ευθύνης για όλους, προκειμένου οι δήμοι να δώσουν την προστιθέμενη αξία στην επένδυση και συνολικά στην περιοχή.

Υπογράμμισε ότι θα είναι αρκετά σημαντικές οι θέσεις εργασίες που θα δημιουργηθούν, τα έσοδα στους δήμους, αλλά και οι συμπράξεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία των δήμων και του επενδυτή.

    

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.