ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση της Ένωσης Δημάρχων Αττικής με τον Διονύση Χατζηδάκη

0 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 12:02

Σε ένα κλίμα που γέμιζε από συναισθήματα αμοιβαίες αγάπης και εκτίμησης αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων συναντήθηκε με τον βουλευτή - Γενικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. κα τ. Δήμαρχο Π. Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Δ.Α. κ. Παύλος Καμάρας αφού συνεχάρη τον φίλο και ιδιαίτερα αγαπητό όπως τόνισε σε όλους τους αυτοδιοικητικούς κύκλους απόλυτα επιτυχημένο δήμαρχο και νυν βουλευτή, του παρέδωσε υπόμνημα με προτάσεις θεσμικού χαρακτήρα που παραδόθηκαν από την ΕΝ.Δ.Α. στον Υπουργό Εσωτερικών. 

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε τη χαρά του που συνάντησε παλιούς φίλους με τους οποίους όπως υπογράμμισε συνδέουν πολύχρονοι κοινοί αγώνες στην Τ.Α. Ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με σύγκληση απόψεων σε πολλά από τα θέματα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών και να ενισχύσουν τη διαφάνεια. Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι και από τη νέα του θέση θα συνεχίσει να μάχεται για μια Αυτοδιοίκηση πιο αποτελεσματική με την εισήγηση για θεσμοθέτηση και πολλών εκ των προτάσεων της ΕΝ.Δ.Α. 

Συγκεκριμένα μετά το πέρας της συνάντησης είπε: "Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκα στο πολιτικό μου γραφείο τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, την Δευτέρα 22/06 2020.

Μια συνάντηση με παλιούς φίλους με τους οποίους μας ενώνουν πολλά χρόνια κοινού αγώνα στην Αυτοδιοίκηση.

Από τη νέα μου θέση, αυτή του Βουλευτή, δεσμεύομαι πως θα συνεχίσω να μάχομαι για μια Αυτοδιοίκηση ακόμα πιο αποτελεσματική, ενώ παράλληλα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου θα εισηγηθώ ρυθμίσεις, προκειμένου να θεσμοθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις λογικές, δίκαιες και εποικοδομητικές προτάσεις της Ένωσης Δημάρχων Αττικής."

Οι κυριότερες προτάσεις του υπομνήματος που κατέθεσε η Ένωση Δημάρχων είναι οι εξής: 

- Εκλογή δημάρχου από τον πρώτο γύρο με 40% εφόσον έχει διαφορά 5% από τον δεύτερο. 

- Λίστα Επικρατείας σε ποσοστό 10% των μελών του Δ.Σ. και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. 

- Επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις δαπάνες των Δήμων. 

- Αυξημένη πλειοψηφία στα θέματα του Δ.Σ. που είναι μείζονος σημασίας ή έχουν διαχρονικό χαρακτήρα. 

- Ενιαία αντιμισθία σε όλους τους 332 Δημάρχους στο ύψος των αποδοχών του μετακλητού Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου. 

- Επαναφορά της ελάχιστης αποζημίωσης ανά συνεδρίαση του Δ.Σ. για τους Δημοτικούς Συμβούλους. 

- Κλιμακούμενος αριθμός εκλεγόμενων Δ.Σ. ανάλογα με τα ποσοστά του υποψηφίου Δημάρχου στον Α' γύρο. 

- Πλαφόν ποσοστού 3% ή 5%  εισόδου στο Δ.Σ. 

- Επαναφορά της καταβολής της χορηγίας στους ελεύθερους επαγγελματίες Δημάρχους με 2 ή 3 θητείες από τον Δημοτικό προϋπολογισμό.  

Στη συνάντηση εκτός του προέδρου της Ένωσης Παύλου Καμάρα, συμμετείχαν οι, Θεόδωρος Γεωργάκης πρ. Δήμαρχος Ηλιούπολης και Γεν. Γραμματέας της Ένωσης, ο Παντελής Ειρηνάκης πρ. Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου και μέλο του Δ.Σ., Αργύρης Αργυρίου πρ. δήμαρχος Αλίμου και μέλος επίσης του Δ.Σ., Αγγέλης Συρμάς μέλος Δ.Σ., πρ. δήμαρχος Αυλώνος, Μαναός Δημήτρης πρ. Δήμαρχος Ψυχικού και Τάκης Λάμπρου πρ. Δήμαρχος Μεθάνων. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.