ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΜΑΙΟΥ 2022, 06:58

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Εως τις 2 Ιουλίου οι αιτήσεις για φθηνές διακοπές

1 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 09:48

Έως τις 2 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Οι 300.000 δικαιούχοι έχουν περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να πάρουν τις επιταγές του κοινωνικού τουρισμού τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Ιουλίου του 2021. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ με κωδικούς πρόσβασης είτε μέσω του ΤΑΧΙSnet είτε μέσω του ΟΑΕΔ. Οσοι έχουν κωδικούς του TAXIS θα πρέπει, όταν μπουν στη σελίδα του μητρώου ωφελουμένων του ΟΑΕΔ, να συμπληρώσουν μια ειδική φόρμα με τα στοιχεία τους ώστε να πάρουν κωδικούς από τον ΟΑΕΔ για να κάνουν στη συνέχεια την αίτηση. Αν δεν ταυτοποιηθούν αυτόματα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να επισκεφθούν τα τοπικά γραφεία της περιοχής τους για να πάρουν τους κωδικούς και κλειδάριθμο ώστε να κάνουν αίτηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν μπορούν να κάνουν όλοι αίτηση, αλλά μόνον όσοι είναι μισθωτοί με ασφάλιση ΙΚΑ και πληρώνουν από τις κρατήσεις τους εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας στον ΟΑΕΔ.

Αιτήσεις για να εγγραφούν στο πρόγραμμα θα κάνουν, επίσης στην ίδια προθεσμία, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που θέλουν να συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμα, καθώς και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, μια που θα επιδοτηθούν για να μειώσουν τα εισιτήρια όσων δικαιούχων ταξιδέψουν στα νησιά για τις διακοπές τους.

Φέτος, για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατά 67% στους ενήλικες, κατά 75% στα παιδιά από 5 ως 10 ετών, ενώ τα εισιτήρια είναι δωρεάν για παιδιά ως 5 ετών και για Ατομα με Αναπηρία.

Επίσης, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία, ενώ αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ. Τέλος, για πρώτη φορά προστίθεται ο Νομός Εβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων που ισχύουν για τα προσφυγικά νησιά, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

– από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Εβρου, ή

– από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos.


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Άρτεμις 23.03.22
Μακάρι και φέτος που υπάρχουν τόσο μεγάλες αυξήσεις σε όλα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού να συμπεριλάβει εκπτώσεις και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε όλοι.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.