ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεοδωρικάκος: Έως 31 Αυγούστου η παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά

0 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 23:18

Δίμηνη παράταση έως τις 31 Αυγούστου 2020 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή στην προθεσμία για την υποβολή διορθωτικής δήλωσης για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων.

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή παρατείνεται έως 31.8.2020 η δυνατότητα δήλωσης τετραγωνικών που δεν είχαν δηλωθεί στους δήμους, για λόγους που αφορούν στη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο μέτρο αυτό.

Έως τότε, όποιος πήγαινε να ζητήσει διόρθωση καθώς στο Ε9 ο αριθμός των τ.μ. ήταν μεγαλύτερος από εκείνον που γνωρίζουν οι δήμοι, χρεωνόταν με αναδρομικά τέλη και πρόστιμα σε βάθος έως και πενταετίας. Με την νέα ρύθμιση, η διορθωτική δήλωση απαλλάσσει από αναδρομικές χρεώσεις. Αρχικά είχε τεθεί ως προθεσμία η 31η Μαρτίου που άλλαξε σε 30 Ιουνίου και τώρα μετακινήθηκε για τις 31 Αυγούστου 2020.

Με άλλη τροπολογία από 1/11/2020 συστήνεται και λειτουργεί σε κάθε δήμο Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) –ανεξάρτητα αν έχει προβλεφθεί στον οικείο Οργανισμό. Πρόκειται για ρύθμιση που απασχολεί πολλούς δήμους και ιδιαιτέρως όσους δεν έχουν οργανωμένη υπηρεσιακή δομή με επάρκεια υπαλλήλων και μάλιστα σε απαιτητικές ειδικότητες που απαιτούν οι πολεοδομικές διατάξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, με άλλες διατάξεις της τροπολογίας:

Δίνεται παράταση του κύκλου κινητικότητας του 2019 έως 15.7.2020 προκειμένου να διεκπεραιωθούν εκκρεμότητες που προέκυψαν λόγω του Covid-19.

Αναπροσαρμόζεται η προθεσμία για αξιολόγηση. Νέα ημερομηνία έναρξης των διαδικασιών για αξιολόγηση της περιόδου 2019 ορίζεται η 15η/7/2020.

Ρυθμίζονται -για λόγους ταχύτητας- τεχνικά θέματα που αφορούν τη συγκρότηση των συμβουλίων για επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.