ΓΔ: 632,97 -0,61% EUR/USD: 1,1297

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Νότια Προάστια: Βρήκαν σε μαντρότοιχο...

0 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 22:15

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στα Νότια Προάστια. Αφορμή το ζήτημα που έχει ξεσπάσει σχετικά με το Κέντρο Υψηλής Τάσης Αργυρούπολης (διαβάστε εδώ λεπτομέρειες). Αρκετοί δημότες έχουν αρχίσει και παίρνουν θέση, ανεβάζοντας την προσωπική τους άποψη σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Παναγιωτης Δριμυλης ο οποίος σχολίασε σχετικά:

Οι πολιτικές επιλογές Χατζηδάκη - Κονδύλη μαζί με τις μυστικές τους συνομιλίες, το παζάρι με τον ΑΔΜΗΕ, το νεοσύστατο μέτωπο των δημάρχων των ομορων δήμων, προσεκρουσαν στον μαντροτοιχο που λέγεται Κωσταντατος και δημοτικό συμβούλιο Αργυρούπολης - Ελληνικού. Το ψήφισμα του γειτονικού δήμου αναφέρει ρητά.

1. Ναι σε διαδημοτικο νεκροταφείο στο χώρο του Ελληνικού.
2. Αυστηροποιηση του υπάρχοντος κανονισμού για τη Β ζώνη προστασίας.
3. Όχι στο ΚΥΤ, ούτε 400αρι, ούτε 150αρι, δενδροφυτευση του χώρου του υπάρχοντος ΚΥΤ.
Έκθετες οι παρατάξεις της Ηλιούπολης που ήθελαν νεκροταφείο, διαδημοτικο ή δημοτικό στο χώρο του ΚΥΤ.

Εκθετο συσσωμο το δημ συμβούλιο του δημου Αλίμου που ψήφισε ομόφωνα για διαδημοτικο νεκροταφείο στη Β ζώνη Υμηττού. Εκεί τους νοιάζει φαίνεται περισσότερο η αιγιαλιτιδα ζώνη, την καταπάτηση του Υμηττού θα κοίταγαν τώρα;

Τα συντρίμμια της μετωπικής αυτής πρόσκρουσης είναι πολλά και έχουν διασκορπιστει παντού στις γύρω περιοχές, ανοίγοντας έναν άλλο κύκλο διεργασιών και επαφών για την τύχη συνολικά των Νοτίων Προαστίων.

Ο Κωσταντατος απεναντι στην ανταρσία των γειτονικών του δημάρχων είναι σαφής. Εγώ είμαι η λύση στο όποιο πρόβλημα, εγώ είμαι ο κτηματιας και έχω και το χώρο αλλά και τις επαφές για να πραγματοποιηθεί το οτιδήποτε στην περιοχή του Ελληνικού, εγώ κρίνω την τύχη των νοτίων προαστίων.

Η απόφαση του δημ συμβουλίου της Αργυρούπολης-Ελληνικού είναι αρκετά πιο προωθημενη σε σχέση με αυτό που ζήταγε η Ηλιούπολη και ο Άλιμος κάνοντας σαφές ότι το διαδημοτικο νεκροταφείο στο ΚΥΤ, έκρυβε πολλές και άλλες σκοπιμότητες.

Η πρόταση του δημάρχου Ηλιούπολης Χατζηδάκη για διαδημοτικο συμβούλιο, Ηλιούπολης, Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού, για τις επιπτώσεις της επένδυσης είναι σε σωστή κατεύθυνση, για την ακρίβεια είναι μονόδρομος.

Ο Κωσταντατος κατεπνιξε την ανταρσία των δημάρχων και τους βάζει τώρα να τρέχουν πίσω του και με μεγάλη απόσταση διαφορά. Στην ουσία λέει "θέλετε νεκροταφείο, με μένα θα μιλάτε, θέλετε υπογειοποιημενη σήραγγα, με μένα θα μιλάτε, θέλετε έργα στην παραλιακή, με μένα θα μιλάτε, θέλετε πονηριές στη Β' ζώνη προστασίας Υμηττού για άλλους λόγους, πάλι με εμένα θα μιλάτε".

Οι δήμαρχοι Αλίμου και Ηλιούπολης καλούνται τώρα να τρέξουν σε ένα δρόμο αντοχής με τον Κωσταντατο και να αρχίσουν το κυνήγι είτε για το νεκροταφείο είτε για τα έργα υποδομής που ζητάνε και ο Κωσταντατος δεν φαίνεται να είναι από τους τύπους που ούτε χαρίζει, ούτε χαρίζεται. Δεν κάνει οτιδήποτε γιατί είναι καλοκαρδος.

Η λύση είναι μία και είναι μονόδρομος.

1) Ενιαίο μέτωπο διαπαραταξιακο, χωρίς κρυφές ατζέντες ώστε να μπορεί ο Χατζηδάκης να διαπραγματευτει τα της πόλης.

2) Αποδοχή της πρότασης για διαδημοτικο σύγχρονο νεκροταφείο στο Ελληνικό μαζί με ΚΑΝ.

3) Εγγυήσεις από τον Κωσταντατο ότι δεν κατατάσσεται στα επικοινωνιακα τρυκ το ψήφισμα της Αργυρούπολης-Ελληνικού.

4) Επαναφορά του θέματος για αυστηροποιηση του κανονισμού για τη Β' ζώνη προστασίας Υμηττού.

5) Άμεση αλλά και έμπρακτη ανάμειξη του δήμου στην κατεύθυνση του γκρεμισματος της αυθαίρετη κατασκευής του πρ Ηλία.

6) Έναρξη διαλόγου για την κατασκευή της υπογειοποιημενης σήραγγας Κατεχακης - Αλιμου.
Σίγουρα αυτά είναι αιτήματα και κινήσεις μιας πρώτης ανάγνωσης, όσων συμβαίνουν στην πόλη αλλά και γύρω από αυτήν.

Είναι πλέον βέβαια δύσκολο μετά όσα έχουν γίνει, ειδικά τον τελευταίο μήνα. Η αξιοπιστία της διοικούσας παράταξης έχει πληγεί πολύ σοβαρά. Ας κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις ο δήμαρχος ώστε κι αυτός να δώσει εγγυήσεις στις παρατάξεις ότι μπορεί να λειτουργήσει για το καλό της πόλης. Ας διώξει αυτούς που εύκολα υποτασσονται, ας διώξει αυτούς που κυκλοφορούν με καλλιτεχνικά ψευδώνυμα και χλευαζουν την πόλη. Ας γίνει πραγματικά ο δήμαρχος της πόλης γιατί για την ώρα δεν είναι. Αν δεν είναι τώρα η στιγμή, πότε θα είναι;
Ας αλλάξουν οι ατζέντες.



 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.