ΓΛΥΦΑΔΑ

Ο πανέξυπνος κ. Παπανικολάου

γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης 3 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 18:22

"Proxy War" ή αλλιώς "Πόλεμος δια αντιπροσώπων.

Μέθοδος που χρησιμοποιούν δυνάμεις που δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν ευθέως και χρησιμοποιούν άλλους εμπλεκομένους προκειμένου να επιτεθούν στα συμφέροντα του αντιπάλου χωρίς να έχουν άμεσα απώλειες.

Παρόμοιες καταστάσεις μπορείς να συναντήσεις στην πολιτική σκηνή, στον επιχειρηματικό κόσμο, ακόμα και στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου.

Εδώ και πολλά χρόνια έχει δείξει την αντίθεσή του στην εμβληματική επένδυση του Ελληνικού. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του σε ολοσέλιδη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Real News (05/06/16) συνεπικουρούμενος και από τον συνάδελφό του δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη ότι θα την μπλοκάρει με κάθε νόμιμο τρόπο.

Συγκεκριμένα, το 2016, οι δύο δήμαρχοι δίνουν συνέντευξη στην REAL NEWS για την επένδυση του Ελληνικού και μεταξύ των άλλων αναφέρουν ότι " ... ετοιμάζονται να εμποδίσουν με κάθε νόμιμο μέσο την μεταβίβαση της έκτασης στη Lamda Development". Η συνέντευξη στην εφημερίδα REAL NEWS

Ένα χρόνο νωρίτερα, τον Μάιο του 2015, ο δήμαρχος πήρε μέρος σε εκδήλωση (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ) κατά της επένδυσης στο Ελληνικό, που είχε διοργανώσει ο σφοδρός πολέμιος της, πρ. Δήμαρχος  Ελληνικού, Χρ. Κορτζίδης, παρουσία πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της τότε υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη. 


Απευθυνόμενος στο ακροατήριο ο δήμαρχος Γλυφάδας - τότε - τους ευχήθηκε "Καλή συνέχεια στους κοινούς αγώνες" (ποιοι κοινοί αγώνες μπορεί να συνδέουν τον ΝεοΔημοκράτη δήμαρχο Γλυφάδας, με τον αριστερό, Χρ. Κορτζίδη, άραγε;) και τελειώνοντας την ομιλία του τόνισε "... ότι σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις."     


Ο δήμαρχος Γλυφάδας, μαζί με τον πρωτεργάτη της Επιτροπής κατά της επένδυσης του Ελληνικού, πρ. Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης,  κ. Κορτζίδη. (Η φωτογραφία είναι από την ημέρα εκείνη...).

Τις ενέργειες αυτές δεν τις είδαν με καλο μάτι συνάδελφοι του και γαλάζιοι βουλευτές της περιοχής, καθώς κεντρική γραμμή του κόμματος και της λoγικής ήταν ότι αυτή η επένδυση πρέπει να προχωρήσει.

Την εποχή εκείνη ακουγόντουσαν πολλά αρνητικά σχόλια για τον δήμαρχο Γλυφάδας από το ίδιο του το κόμμα. Πολλοί αναρωτιόντουσαν πως γίνεται ένας γαλάζιο στέλεχος να συμπορεύεται με ακροαριστερούς απέναντι σε μία εμβληματική επένδυση που θα αλλάξει τα δεδομένα της Ελληνικής Οικονομίας.

Για έναν πολιτικό καριέρας, όπως είναι ο κ. Παπανικολάου, το να εναντώνεται στην γραμμή του κόμματος, δεν του εξασφαλίζει μακροημέρευση, πόσο μάλλον δε, όταν οι φιλοδοξίες του φτάνουν μέχρι το Μαξίμου.

Έτσι αποφάσισε να αλλάξει μεθοδολογία. Βάζει άλλους να κάνουν την δουλειά...Ξεκίνησε με τον Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού. Πρόεδρος στον φορέα είναι ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος. Στο 9μελές συμβούλιο μεταξύ των άλλων, συμμετείχε ο δήμαρχος Γλυφάδας και ο Δήμαρχος Αλίμου.
Παρότι με κοινές τους ανακοινώσεις απαιτούσαν την διακοπή λειτουργίας του Φορέα, μόνο ο Δήμος Αλίμου προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της λειτουργίας του (Νέα εμπόδια στην επένδυση του Ελληνικού βάζει ο Δήμος Αλίμου). 

Βλέπετε η λειτουργία του Φορέα, θεωρείται αναβλητική αίρεση για την επένδυση του Ελληνικού και τυχόν ακύρωσή του από το ΣτΕ θα καθυστερούσε την επένδυση τουλάχιστον 1 χρόνο. (Η προσφυγή του Αλίμου απορρίφθηκε από το ΣτΕ)

Ο κ. Παπανικολάου δεν θα επέτρεπε να ταυτιστεί το όνομα του με τυχόν καθυστερήσεις στην επένδυση που θα είχαν μοιραία αποτελέσματα στην επενδυτική διαδικασία. 

Επίσης πριν από λίγες ημέρες με πρωτοβουλία του κ. Παπανικολάου κάθισαν στο ίδιο τραπέζι οι δήμαρχοι Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας προκειμένου να συζητήσουν για την επένδυση στο Ελληνικό... Αμέσως μετά την συνάντηση ο δήμαρχος Ηλιούπολης ζήτησε διαδημοτικό συμβούλιο όλων των όμορων δήμων για να συζητηθούν οι επιπτώσεις από την επένδυση στο Ελληνικό.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι για τους γνωρίζοντες, ότι αυτή η πρόταση ήρθε λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών προκειμένου να δημιουργηθεί αναταραχή στις τοπικές κοινωνίες.

Γιατί άραγε, αναρωτιούνται αρκετοί, ο δήμος Γλυφάδας δεν έχει πάρει εδώ χρόνια δημόσια, μία πρωτοβουλία για την επένδυση του Ελληνικού;

H απάντηση είναι απλή.
Βάζει άλλους να κάνουν την δουλειά, και εκείνος,  δουλεύοντας παρασκηνιακά, κερδίζει αντισταθμιστικά για την πόλη του (π.χ. δημοτικό νεκροταφείο στους πρόποδες του Υμηττού, κ.α).

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
ΝΔ 24.08.20
Ο Παπανικολάου είναι χρόνια στην πολιτική και ξέρει πολύ καλά να κάνει την δουλειά του. Οι άλλοι είναι το θέμα τι κάνουν.
Απάντηση
Περίανδρος Πόποτας 16.07.20
"Πανέξυπνος" ή "Κουτοπόνηρος"; Ιδού η απορία μου!!!
Απάντηση
Γιώργος Τερψιθέα 22.06.20
Ο Παπανικολάου είναι όντως πολύ έξυπνος. Βάζει μπροστά την πόλη του και οι άλλοι κάνουν την βρώμικη δουλειά
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.