ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Πατούλης: Το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" μας κάνει να αισθανόμαστε αισιόδοξοι

0 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 18:31

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής και Α’ Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ με αφορμή την παρουσίαση του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών για την υλοποίηση του Προγράμματος της Αυτοδιοίκησης, «Αντώνης Τρίτσης», μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότεροι αισιόδοξοι για το μέλλον, σε μια περίοδο που κυριαρχεί ο φόβος, η ανησυχία και η αβεβαιότητα.

Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει το μοχλό επανεκκίνησης της οικονομίας της Ελλάδος. Σήμερα ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε 5.000 δράσεις ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου. Οι δράσεις αυτές θα συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία 40.000 θέσεων εργασίας.

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στην ολική επανεκκίνηση της Ελλάδος. Μέσα από μία πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση πάμε μπροστά την Ελλάδα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δυναμική. Μέσα από τη στενή συνεργασία και το πνεύμα συναντίληψης με το Υπουργείο Εσωτερικών, γίνεται πράξη η Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.

Πρόκειται για ένα σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και εστιάζει σε έργα και πρωτοβουλίες που θα κάνουν τις Περιφέρειές μας ασφαλείς και βιώσιμες. Προωθεί την καινοτομία και εστιάζει στην ενίσχυση των υποδομών, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», καταθέτοντας άμεσα μελέτες για έργα και παρεμβάσεις σε όλη την Αττική και διεκδικώντας πόρους για την υλοποίησή τους.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς είναι η πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια της πορείας μου στα κοινά, που αισθάνομαι ότι είμαστε κοντά στο να γίνει πράξη η αποκέντρωση εξουσιών από το κεντρικό Κράτος προς την Αυτοδιοίκηση. Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση θα είμαστε σύμμαχοι και συνοδοιπόροι στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας».
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.