ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χατζηδάκης: Υπουργός που συνεργάζεται στενά με την Αυτοδιοίκηση ο Τ. Θεοδωρικάκος

1 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 16:35

Εν όψει της επίσημης παρουσίασης του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" αύριο, ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Χατζηδάκης, ως Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ως άνθρωπος που υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο προκειμένου να ενημερωθεί εκτενέστερα για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος.

Μετά τη συνάντηση ο Διονύσης Χατζηδάκης δήλωσε: 

Σήμερα, 17 Ιουνίου 2020 στις 2μμ, επισκέφθηκα ως Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της Νέας Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, για να ενημερωθώ για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής επίσημης παρουσίασης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, καταδεικνύοντας έτσι την τεράστια και κρίσιμη σημασία που δείχνει ο Πρωθυπουργός στην Αυτοδιοίκηση.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο είναι ποσού ύψους 2,5 δις ευρώ, το χαρακτηρίζω ως ουσιαστικό και ρεαλιστικό, διότι επιπλέον υπάρχει η πρόβλεψη διάθεσης ποσού 80 εκατ. ευρώ για εκπόνηση μελετών, έτσι ώστε οι Δήμοι οι οποίοι δεν διαθέτουν πιστοποιημένες τεχνικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), θα μπορούν να εκπονούν μελέτες, οι οποίες εν συνεχεία θα δημοπρατούνται.

Στα χέρια των κ.κ. Περιφερειαρχών και Δημάρχων θα εναπόκειται πλέον η αξιοποίηση των 2,5 δις ευρώ του προγράμματος για έργα ανάπτυξης και υποδομών.

Επιτέλους, η παρούσα Κυβέρνηση έχει Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος συνεργάζεται στενά με την Αυτοδιοίκηση, συμπαρίσταται στην επιτυχία των Περιφερειών και των Δήμων και δεν τους αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά, διότι η Αυτοδιοίκηση, όταν λειτουργεί σωστά, είναι η αιχμή του δόρατος της κοινωνίας.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 18.06.20
Δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο για ενημέρωση σε θέματα Αυτοδιοίκησης ο κ. υπουργός από τον κ.Διονύση Χατζηδάκη.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.