ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Επένδυση Ελληνικού: Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις - Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

0 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 00:28
Κατεδαφίζονται τα κτίρια 294 έως και 298

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι πρώτες κατεδαφίσεις στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η εκτέλεση εργασιών κατεδάφισης των κτιρίων υπ’ αρ. 294 μέχρι και 298 που αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα των κατεδαφίσεων που αφορούν τα κτίρια των αναχωρήσεων στην δυτική είσοδο του Αεροδρομίου (παραλιακή) και το μεγάλο μπλε υπόστεγο επισκευών που βρίσκεται επίσης στην ίδια περιοχή.

Η δαπάνη των κετεδαφίσεων επιβαρύνει αποκλειστικά τον επενδυτή. 

Η Ιntrakat, μετά από διαγωνισμό έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τις πρώτες κατεδαφίσεις. Ήδη εδώ και ημέρες έχει εγκατασταθεί στο εργοτάξιο πραγματοποιώντας τις πρώτες εργασίες απομάκρυνσης επικινδύνων υλικών από την περιοχή (αμίαντος κτλ).

Η κατασκευαστική εταιρία σύμφωνα με το ΦΕΚ αναλαμβάνει τον έλεγχο και την αποκλειστική ευθύνη του χώρου ενώ η Ελληνικό Α.Ε., έχει την εποπτεία όλων των κατεδαφίσεων.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδοθούν και οι υπόλοιπες διαπιστωτικές πράξεις από το Γραφείο Ελληνικού και για τα υπολοιπά κτίρια τα οποία ορίζονται ως "προδρομες διαδικασίες" πριν από την αλλάγη των μετοχών και την μεταβίβαση όλου του χώρου του πρ. Αεροδρομίου στην Lamda Development.


Τον αριθμό του ΦΕΚ και την ημερομηνία δημοσίευσής του ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με την υποσημείωση: "επειδή πολλοί αμφισβητούσαν το τί θα γίνει τελικά...ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης - Nikos Papathanasis, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Οικονόμου και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Στασινό".

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.