ΒΟΥΛΑ

O Μητσοτάκης στη Βούλα το απόγευμα σε εκδήλωση για την ασφάλεια στη θάλασσα

0 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 11:43

Εκδήλωση με θέμα «Εκπαίδευση-Ενημέρωση-Πρόληψη για την ασφάλεια στη θάλασσα» πραγματοποιείται σήμερα, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Σοφία Βέμπο» στη Βούλα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Την εκδήλωση διοργανώνει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Safe Water Sports.

Σημειώνεται, ότι στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχει δημιουργηθεί ειδικό γραφείο «Ψηφιακής διαχείρισης ελέγχου θαλάσσιων δραστηριοτήτων και ασφάλειας στη θάλασσα» για τον καλύτερο έλεγχο της ασφάλειας των πολιτών στις θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής. Το πληροφοριακό σύστημα έχει δωρίσει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Safe Water Sports, που δραστηριοποιείται από το 2015 με βασικό στόχο την πρόληψη των πνιγμών και των θαλάσσιων ατυχημάτων.

Οι δράσεις του οργανισμού αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον (aquatic environment) σε συνεργασία με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων, πάνω στα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά τους στο νερό, τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ και τις άλλες δραστηριότητες αναψυχής που γίνονται σε αυτό.

Η πρωτοβουλία του Safe Water Sports ξεκίνησε με αφορμή ένα τραγικό γεγονός που συνέβη το καλοκαίρι του 2014 στη Μύκονο, όταν ένα 10χρονο παιδί, ο Μιχαήλ Πασχαλάκης, έχασε τη ζωή του κάνοντας θαλάσσια σπορ μαζί με τους φίλους του. Ο πατέρας του Μιχαήλ, Παναγιώτης Πασχαλάκης, είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Οργανισμού Safe Water Sports. Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού, την τριετία 2017-2019 οι αιτίες θανάτου στη θάλασσα ανέρχονταν σε 706 από πνιγμό, σε 75 από παθολογικά αίτια και σε 15 από θανάσιμα ατυχήματα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.