ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στο Δήμο Βύρωνα

0 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 10:11

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 κατά την διάρκεια περισυλλογής ογκώδη απορριμμάτων εργάτης του Δήμου Βύρωνα, τραυματίστηκε άσχημα. Έπαθε κάταγμα στο Ταρσό του ποδιού του εξ αιτίας της πτώσης ογκώδους αντικείμενου.

Άμεσα συνάδελφοι τον μετέφεραν στο κέντρο υγείας Βύρωνα και στη συνεχεία στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου οι ιατροί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και του έδωσαν αναρρωτική άδεια.

To Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος, είναι συμβασιούχος με σύμβαση τετράμηνης διάρκειας . Η Δημοτική αρχή και ορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες- που είναι πάντα πρόθυμοι- έκριναν ότι μπορεί να κάνει τα πάντα σαν να είναι – Μπαλαντέρ- και του ανέθεσαν να εργαστεί σε ανοικτό φορτηγό αυτοκίνητο για την περισυλλογή ογκώδη απορριμμάτων (σαβούρα). Χωρίς καμία εκμάθηση, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο γρήγορη ανάρρωση.

Δεν είναι πρώτη φορά που εργαζόμενος-η στον Δήμο Βύρωνα είναι θύμα εργατικού ατυχήματος. Αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια όλο και ποιο συχνά και αναδεικνύει τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, την έλλειψη μέτρων προστασίας, στο ότι δεν γίνεται καμία εκμάθηση για το αντικείμενο εργασίας, την εντατικοποίηση που υπάρχει στην υπηρεσία αυτή. Όλα αυτά συμβάλουν να προκαλούνται τα ατυχήματα.

Η δημοτική αρχή επιδιώκει να καλύψει την έλλειψη προσωπικού, πιέζοντας τους εργαζόμενους και εντατικοποιώντας την εργασία. Αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν να μην έχουν κανένα δικαίωμα και τους μεταφέρει από υπηρεσία σε υπηρεσία, αναθέτοντας διαφορετικά καθήκοντα, πολλές φορές και άσχετα με την ειδικότητα τους, χωρίς να έχουν γνώση για το αντικείμενο. Η πρακτική της κινείται στην λογική ..εργάτης-τρια είσαι, θα σε βάλουμε να κανείς τα πάντα.

Όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει και στο ΣΕΠΕ, ο Δήμος Βύρωνα έχει να δόση μέσα ατομικής προστασίας από το 2018 στους εργαζόμενους και όλοι οι αρμόδιοι και τα συναρμόδια υπουργεία παρά τις καταγγελίες του σωματείου κάνουν τα στραβά μάτια και τις πλάτες στη δημοτική αρχή, η οποία παραβιάζει την εργατική νομοθεσία κατ εξακολούθηση.

Καλούμε το ΣΕΠΕ επιτέλους να παρέμβει και να διερευνήσει στο Δήμο Βύρωνα εάν τηρείται η εργατική νομοθεσία, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εάν παρέχονται τα ΜΑΠ όπως ο νόμος προβλέπει. Αλλά όπως λέει ο λαός μας κόρακας κορακιού μάτι δεν βγάζει.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας, για τις ζωές μας κόντρα στον ….καιρό που φυσάει κόντρα.

Η ελπίδα για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για ασφαλή εργασία χωρίς εργατικά ατυχήματα και τραυματισμούς, για μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό συνεχίζεται, εναντία στις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.