ΑΛΙΜΟΣ

Στα δικαστήρια ο Δήμος Αλίμου με τον Βαγγέλη Τσαμήτα για το ΚΤΕΟ

0 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 13:44

Ομόφωνα απέρριψε το δημοτικό συμβούλιο του Αλίμου την Τετάρτη 10 Ιουνίου, τις ενστάσεις  που κατατέθηκαν κατά της Πολεοδομικής Μελέτης για την ένταξη στο Σχέδιο της περιοχής "Τρουμπάρι". Ομόφωνα επίσης ανέστειλε και την έκδοση κάθε οικοδομικής άδειας και εργασίας στο χώρο.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε επί της εισήγησης του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη η οποία πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων σύμφωνα με την εισήγηση που είχε γίνει από τον μελετητή και την Υπηρεσία. "Ούτως ή άλλως" όπως είπε, "μιλάμε για αναμασήματα των ίδιων επιχειρημάτων που τα έχουμε ήδη δει. Είναι ήδη καιρός να προχωρήσει αυτή η απόφαση, να γίνει ΦΕΚ, να ενταχθεί η περιοχή στο Σχέδιο, να πάρουμε τις εισφορές σε γη και να τις αξιοποιήσουμε". 

Από την ένταξη της περιοχής Τρουμπάρι ο δήμος Αλίμου κερδίζει σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος και προβλέπονται στη Μελέτη, χώρο για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), νέα γραφεία για τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, χώρο Πρασίνου, χώρο για Διοίκηση και Πολιτισμό και Σχολείο.  

Ο ΣΜΑ, το ΚΤΕΟ και ο επιχειρηματίας δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος

Ανάμεσα στις ενστάσεις που απορρίφθηκαν ήταν κι αυτή του επικεφαλής της παράταξης "ΑΛΙΜΟΣ -  μπορούμε καλύτερα", υποψήφιου δημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου, Ευάγγελου Τσαμήτα, ο οποίος έχει νοικιάσει από το 2012 το χώρο που διεκδικεί ο Δήμος για να φτιάξει το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, έργο απαραίτητο για το Δήμο, προκειμένου εκεί να κατασκευάσει ΚΤΕΟ. 

Αυτή τη στιγμή, ο δημοτικός σύμβουλος αντιδικεί με το δήμο Αλίμου που ως υποψήφιος δήμαρχος είχε υποσχεθεί να αγωνίζεται και να εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντά του, καθώς και των δημοτών. Μάλιστα στις 9 Ιουλίου ο Δήμος Αλίμου και ο κ. Τσαμήτας θα βρεθούν αντιμέτωποι στα δικαστήρια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ζήτημα αυτό, καυτηριάζοντας τη στάση του κ. Τσαμήτα, αφού αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα πρέσβευε προεκλογικά, αλλά και τον όρκο που έδωσε μετεκλογικά, πως θα πράττει  σύμφωνα με τα συμφέροντα του δήμου και τις ανάγκες της κοινωνίας.

"Έχω πει στον ίδιο αλλά και στο Δ.Σ. ότι η διεκδίκηση αυτή  έχει πάρα πολλά προβλήματα" τόνισε ο Δήμαρχος και συνέχισε: "Πρώτα απ' όλα πάσχει από μία καταχρηστικότητα. Όταν ξέρεις ότι ένας χώρος βρίσκεται σε διαδικασία πολεοδόμησης και μέλλει να τον πάρει ο Δήμος για κοινωφελή χρήση, δεν είναι σωστό και δεν στέκει και από πλευράς κατάχρησης δικαιώματος να σπεύδεις να προλάβεις να νοικιάσεις το χώρο, να βγάλεις άδειες και να χτίσεις ΚΤΕΟ, να το πάρει δηλαδή ο Δήμος "φορτωμένο" με ένα οίκημα". 

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Κονδύλης, ο χώρος έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και συν τοις άλλοις υπάρχει και σχολείο πάρα πολύ κοντά, σε απόσταση που, εκ του νόμου απαγορεύεται η ανέγερση ΚΤΕΟ.

"Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν μπορεί να γίνει ΚΤΕΟ", τόνισε και έκανε αναφορά στο δικαστήριο που αναμένεται να εκδικαστεί στις 9 Ιουλίου, αφού ο Ευάγγελος Τσαμήτας προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να ακυρώσει την άρνηση της Πολεοδομίας Αργυρούπολης στην οποία υπάγεται μέχρι σήμερα ο Δήμος Αλίμου, να εκδόσει οικοδομική άδεια. 

Μόνο που ο επιχειρηματίας και ταυτόχρονα δημοτικός σύμβουλος Αλίμου, δεν αντιδικεί πλέον με την Πολεοδομία Αργυρούπολης αλλά με τον Δήμο Αλίμου, του οποίου ορκίστηκε να υπηρετεί τα συμφέροντα, αφού όσοι δήμοι υπάγονταν στην Πολεοδομία Αργυρούπολης, από την 1η Ιουλίου αποκτούν δικό τους Πολεοδομικό Γραφείο και παίρνουν τους φακέλους των δικών τους εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων. Άρα, στις 9 Ιουλίου, ο Ευάγγελος Τσαμήτας στρέφεται εναντίον του δήμου στον οποίο έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος. 

"Θα τον παρακαλέσω να αποσύρει το δικαστήριο και να μην αντιδικεί με το δήμο" είπε ο Ανδρέας Κονδύλης. "Πρέπει να αποφασίσει ο κ. Τσαμήτας ή θα είναι μόνο επιχειρηματίας και θα ασχολείται με τα συμφέροντά του ή, θα είναι δημοτικός σύμβουλος και θα παλεύει για τα συμφέροντα του Δήμου".  

Στο σημείο αυτό, λίγο πριν την ψηφοφορία και την τοποθέτηση δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανος Διαμαντής ακούστηκε να λέει: "Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ήταν σήμερα ο κ. Τσαμήτας δήμαρχος Αλίμου". 

Μετά όλα τα παραπάνω, κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να αναρωτηθεί: Για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά επιχειρηματικά του συμφέροντα ήθελε να εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Τσαμήτας; 

Να σημειώσουμε πως από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο Ευάγγελος Τσαμήτας απουσίαζε όπως και ο δημοτικός του σύμβουλος  Μανώλης Μιχαλέτος.  Απών ήταν και ο προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείς από την παράταξή του, Νίκος Τσαμπαρλής

Παράταξη σε αποδρομή; 

Το ερώτημα που γεννάται περνώντας ο χρόνος αυτής της δημοτικής θητείας είναι αν η παράταξη "Άλιμος μπορούμε καλύτερα" με τα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα βρίσκεται σε αποδρομή.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ο Βαγγέλης Τσαμήτας στηρίχτηκε κατά βάση από κάποια παλαιά αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής, προερχόμενα κυρίως από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. 

Για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και διαδρομές, ήταν ηλίου φαεινότερο πως, αυτός ο δημοτικός συνδυασμός δεν θα είχε καμία τύχη παρ' ότι τα παλιά αυτοδιοικητικά στελέχη της Ν.Δ. προσπαθούσαν να πείσουν ότι η παράταξη στηρίζεται από σύσσωμη τη Ν.Δ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών, ήταν να υποστεί μία συντριπτική ήττα ο κ. Τσαμήτας, εκλέγοντας μόνο τον εαυτό του, τον Νίκο Τσαμπαρλή και τον Μανώλη Μιχαλέτο.

Μετά από αυτά, η γενικότερη αντιπολιτευτική εικόνα του, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς ανεπιτυχής, αφού έχει εκτεθεί αρκετές φορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις θέσεις και απόψεις του πάνω σε διάφορα ζητήματα, όπως στην περίπτωση της καταδίκης σε δεύτερο βαθμό (Εφετείο), του "υπαρχηγού" της παράταξης, δημοτικού του συμβούλου Νικ. Τσαμπαρλή,  ή του ιδιωτικού ΚΤΕΟ που θέλει να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει σε χώρο στον οποίο η Δημοτική Αρχή θέλει να κατασκευάσει τον ΣΜΑ που τόσο έχει ανάγκη ο Δήμος.

Εν κατακλείδι, με την πορεία που έχει η παράταξη  "ΑΛΙΜΟΣ μπορούμε καλύτερα" του κ. Τσαμήτα ένα χρόνο μετά την εκλογή του, μπορεί κάποιος να πει ότι δυστυχώς, ο κ. Τσαμήτας και οι συνεργάτες του, "... δεν θα μπορούσαν καλύτερα" και ευλόγως θα διερωτηθεί ποια θα είναι στη συνέχεια η πορεία του και που θα καταλήξει.

Ίδωμεν...

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.