ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεοδωρικάκος: Το μέτρο και η λογική του Μητσοτάκη γκρεμίζουν τις κομματικές γραμμές

0 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 16:56
«Οι διαχωριστικές γραμμές που υπήρχαν παραδοσιακά ανάμεσα στους πολίτες και οι απόλυτες κομματικές ιδεολογικές ταυτότητες πιστεύω ότι έχουν οριστικά διαρραγεί.

Το λόγο για τον οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ, ανέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ. Τόνισε ότι δεν βλέπει πρόωρες εκλογές, εκτιμώντας ότι το θετικό κλίμα θα συνεχισθεί έως το τέλος της τετραετίας, καθώς ο πρωθυπουργός έχει ένα συνεκτικό σχέδιο για την οικονομία και τη χώρα, το οποίο θα κρίνει θετικά ο λαός στο τέλος της τετραετίας.

«Οι διαχωριστικές γραμμές που υπήρχαν παραδοσιακά ανάμεσα στους πολίτες και οι απόλυτες κομματικές ιδεολογικές ταυτότητες πιστεύω ότι έχουν οριστικά διαρραγεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι- ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές - βλέπουν μια θετική πολιτική για τη χώρα η οποία νοιάζεται για το σύνολο της κοινωνίας και διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα. Και ιδιαίτερα είδαν μια πολύ αποτελεσματική διαχείριση στη θανάσιμη κρίση του κορωνοϊού, την οποία η χώρα αντιμετώπισε ως θετικό πρότυπο σε όλο τον κόσμο», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πεποίθηση του υπουργού Εσωτερικών είναι ότι «όπως υπάρχει θετικό κλίμα τώρα, θα υπάρχει για ολόκληρη την τετραετία», και εξήγησε ότι η εκτίμησή του αυτή προκύπτει από το ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν ένα σχέδιο συνεκτικό για την οικονομία και το κράτος, το οποίο πιστεύουμε ότι μπορούμε να το φέρουμε εις πέρας και να κριθούμε στο τέλος της τετραετίας θετικά από τον ελληνικό λαό».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών το φθινόπωρο ο υπουργός Εσωτερικών είπε: «Δεν βλέπω κάτι τέτοιο», προσθέτοντας ότι επανειλημμένως ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει το θέμα και «άρα δεν υπάρχει λόγος να πει κάποιος κάτι παραπάνω».

Αναφερόμενος στην ψηφιοποίηση του δημοσίου και στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε στενότατη συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που συντονίζει όλη τη δουλειά της ψηφιοποίησης του δημοσίου, με ένα στόχο:

Να βάλουμε τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, να διευκολύνουμε την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα να λειτουργούν πολύ καλύτερα».


Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος οι πολίτες θα προμηθεύονται τα πιστοποιητικά από το gov.gr κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet. Στην πρώτη φάση, θα υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης των πιστοποιητικών γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα προστεθούν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου, συμφώνου συμβίωσης και θανάτου καθώς και το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών.

Η εξέλιξη αυτή συμβάλλει στη σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας και των επισκέψεων στα ΚΕΠ και τους κατά τόπους Δήμους, καθώς έχει υπολογιστεί ότι σε ετήσια βάση καταγράφονται περίπου 6.600.000 συναλλαγές για κατάρτιση των σχετικών πιστοποιητικών και έκδοση αντιγράφων. Ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου εσωτερικών μόνο για την έκδοση πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης ξοδεύεται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, χρήματα, τα οποία πλέον θα εξοικονομεί το κράτος.

«Το ελληνικό κράτος κάνει ισχυρά βήματα μπροστά κατακτώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ερωτηθείς ο υπουργός εσωτερικών αν η ψηφιοποίηση του δημοσίου σημαίνει και περιορισμό των θέσεων του δημοσίου, είπε ότι «τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο έχει μειωθεί και εδώ που είναι δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε γενικά και αφηρημένα για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό που έχει αξία είναι να γίνεται πιο σωστά η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα, να κατανέμεται καλύτερα, να αξιολογείται και η αξιολόγηση αυτή να έχει θετικές επιπτώσεις στην πορεία του».

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός και ο ίδιος θα παρουσιάσουν αναλυτικά το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης το οποίο έχει ένα μεγάλο πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται σε εξέλιξη δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Η πρώτη αφορά την ανακατανομή και το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις. «Η Επιτροπή σύντομα θα παραδώσει το πόρισμά της, θα υπάρξει κοινωνικός διάλογος και το φθινόπωρο θα νομοθετήσουμε γι’ αυτό», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Η δεύτερη μεταρρύθμιση αφορά το σύστημα προσλήψεων και πώς θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ μέσω ψηφιοποίησής τους.

Ο κ. Θεδωρικάκος χαρακτήρισε σημαντική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την οικονομία τη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά καθώς ήδη έχουν κατατεθεί 450.000 δηλώσεις που αντιστοιχούν σε 10,5 εκατομμύρια αδήλωτα μέχρι σήμερα τετραγωνικά «Αντιλαμβάνεστε με αυτόν τον τρόπο η Αυτοδιοίκηση θα έχει πρόσθετα εκατοντάδες εκατομμύρια έσοδα. Ταυτόχρονα σώζουμε χρήματα πολιτών απαλλάσσοντάς τους από πρόστιμα της προηγούμενης πενταετίας, εγκαινιάζοντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στους πολίτες».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.