ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Εντατικό σεμινάριο Κλασικού και Σύγχρονου Χορού από τη Σχολή της Χριστιάννας Σκιαδά

0 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 15:29

Tο 7ο κατά σειρά καλοκαιρινό εντατικό σεμινάριο Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού, της αναγνωρισμένης από το κράτος σχολής της Χριστιάννας Σκιαδά, θα πραγματοποιηθεί και φέτος με συνολική διάρκεια 60 ωρών.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 και θα ολοκληρωθεί μετά από 3 εβδομάδες, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 και αφορά παιδιά ηλικίας από 9 έως 17 ετών που έχουν σκοπό να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χορό ή να φοιτήσουν σε κάποιο καλλιτεχνικό / μουσικό Γυμνάσιο / Λύκειο.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το σεμινάριο θα έχει πραγματικά εντατικό χαρακτήρα, καθημερινή διάρκεια διδασκαλίας 5ωρών (10.00 - 15.00), από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ενώ λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του Προγράμματος οι συμμετέχοντες κάθε Παρασκευή θα έχουν την ημέρα ελεύθερη για ξεκούραση και stretching.


Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα χωριστούν σε δύο τμήματα ανάλογα με την εμπειρία και τις δυνατότητές τους ενώ το κάθε τμήμα δεν θα ξεπερνάει τα 9-10 άτομα. Έτσι ο καθηγητής θα έχει την ευκαιρία και το χρόνο να ασχοληθεί και προσωπικά με τον μαθητή, να τον διορθώσει ουσιαστικά, κάτι που δεν επιτυγχάνεται σε πολυπληθείς τάξεις των 20 και 25 ατόμων. Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα.

Η επιλογή drop - in χωρίς αξιολόγηση ή η δυνατότητα παρακολούθησης μίας ή δύο εβδομάδων δεν υφίσταται γιατί το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με Αρχή, Μέση και Τέλος, με συγκεκριμένη εκπαιδευτική Ροή και Ύλη. Ο προγραμματισμένος σχεδιασμός των τμημάτων πριν ακόμα ξεκινήσει το σεμινάριο θα εξασφαλίσει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ομοιογένεια από άποψη δυνατοτήτων των συμμετεχόντων στο κάθε τμήμα με τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για τους λόγους αυτούς οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ τα Τμήματα θα έχουν ήδη διαμορφωθεί μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020. Είναι αυτονόητο ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας αναφορικά με τις συμμετοχές. 
Οι άξονες που θα κινηθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι δύο: Για τους συμμετέχοντες 9-12 ετών η μεταξύ άλλων ενισχυμένη προετοιμασία για εισαγωγή σε Καλλιτεχνικά και Μουσικά Γυμνάσια, ενώ για τους συμμετέχοντες 13-17 ετών η ενισχυμένη προετοιμασία για τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια Καλλιτεχνική Εκπαίδευση.


Στο τέλος του σεμιναρίου θα απονεμηθεί Βεβαίωση Συμμετοχής, ενώ εφόσον οι Κρατικοί Θεσμοί το επιτρέψουν δύναται να λάβει χώρα παρουσίαση με μορφή ανοιχτού μαθήματος σε κάποιο διαθέσιμο θέατρο.
Τα συστήματα που θα διδαχθούν θα κυμαίνονται σε μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο και θα διδάσκονται από καθηγητές με σημαντική εμπειρία στο αντικείμενό τους, τόσο ως καλλιτέχνες όσο και ως εκπαιδευτικοί.

Οι καθηγητές που θα διδάξουν το κάθε αντικείμενο είναι οι ακόλουθοι:
Μπαλέτο, Ρώσσικό σύστημα Vaganova, Pointe: Χριστιάννα Σκιαδά
Σύγχρονο, Limon System, Release Technique: Άντρια Δημητρίου
Σύγχρονο με

ακροβατικά εδάφους: Μαρία Φρουκαλά

Martha Graham Technique: Βάσσια Κόλλιου

Musical, Vocals placement: Βαγγέλης Κρανιώτης

Musical, Acting, performing: Δάφνη Μαρκάκη

Musical, Theatrical Dance: Χριστιάννα Σκιαδά


Στα πλαίσια της διδασκαλίας του Musical, τα παιδιά θα ασχοληθούν με αποσπάσματα από τα γνωστά έργα "Oliver Twist" και "Annie" ενώ τα μαθήματα θα παραδίδονται με live συνοδεία πιανου.


Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία της Σχολής ή και στα τηλέφωνα : 6972006023 και 6987806535.

Ημερομηνία / Ώρα: 29 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου, καθημερινά Δευτέρα έως και Πέμπτη, 10.00 το πρωϊ έως 15.00 το μεσημέρι.

Χώρος διεξαγωγής: Σχολή “Χριστιάννα Σκιαδά” Βύρωνος 40 Αργυρούπολη (σταθμός μετρό “Άλιμος”)
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.