ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Bρέθηκαν αρχαία στο Παλιό Φάληρο - Σε οικόπεδο που αγοράστηκε από Κινέζους

1 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 22:47

Ένα απρόβλεπτο εμπόδιο βρήκε κινεζική εταιρία που σύμφωνα με πληροφορίες αγόρασε τεράστιο οικόπεδο για να χτίσει πολυκατοικία με πολυτελή διαμερίσματα. Το οικόπεδο είναι ουσιαστικά ένα από τα τελευταία χωράφια που απέμειναν στην περιοχή και είχε μείνει στα αζήτητα, λόγω διαφωνιών μεταξύ των κληρονόμων, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

Ξαφνικά πριν περίπου 6 μήνες μια κινεζική εταιρία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφερε να πάρει την κυριότητα του ανηφορικού οικοπέδου, να το περιφράξει, αλλά τα έργα σταμάτησαν γιατί ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΑΣ να διερευνήσει τι ακριβώς υπάρχει κάτω από το έδαφος. Ήδη είναι εμφανείς δαιδαλώδεις κάμαρες, ενώ συνεχίζονται οι ανασκαφές, με μυστικότητα.

Το μεγάλο αυτό οικόπεδο βρίσκεται στην κάτω πλευρά της Λ. Αμφιθέας και πολύ κοντά στις γραμμές του τραμ!

«Εμείς όταν ήρθαμε εδώ το 1954 όταν χτίστηκε το σπίτι που μένουμε έως σήμερα, το οικόπεδο αυτό υπήρχε κι έτσι έμεινε έως σήμερα. Κανείς ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να το αξιοποιήσει. Τότε η περιοχή ήταν γεμάτη αλάνες και χωματόδρομους. Κάποια στιγμή το περιέφραξαν. Με έκπληξη μάθαμε ότι σταμάτησαν τα έργα και δεν μας αφήνουν να δούμε τι συμβαίνει μέσα», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Οι ανασκαφές συνήθως εξαρτώνται από το μέγεθος του οικοπέδου και το εν λόγω είναι πολύ μεγάλο.Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που μια οικοδομή πέσει πάνω σε αρχαία, το μέλλον της διαγράφεται αβέβαιο. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές και να αποφανθεί η Αρχαιολογική για την τύχη των ευρημάτων και του οικοπέδου, μέχρι να συντονισθούν και να συνεννοηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Πολεοδομία, δήμος, υπουργείο Περιβάλλοντος, κ.λπ.), ενδέχεται να περάσουν μερικά χρόνια, αρκετά για να ανεβάσουν το κόστος των εργασιών μέχρι και 20%.

Οι καθυστερήσεις είναι τόσο μεγάλες που οι ιδιοκτήτες προσφέρονται να πληρώσουν οι ίδιοι τους εργάτες, οι οποίοι θα κάνουν την ανασκαφή, έτσι ώστε να γλιτώσουν χρόνο και χρήμα.

Να σημειωθεί ότι το οικόπεδο είναι περιφραγμένο τώρα με προστατευτικό μεταλλικό κάλυμμα και δεν είναι θεατό από τους περαστικούς.Πηγή: Γιάννης Αλεξίου από το ogdoo.gr
 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 10.06.20
Αν βρεθούν αρχαία, ως τάφοι ή θεμέλια κτίσματος, θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση μέχρι την αποτύπωσή τους. Τα ίχνη αυτά δεν διατηρούνται και αμέσως δίδεται άδεια συνέχισης των εργασιών. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο δεν έχει βρεθεί τίποτα άλλο παρά θραύσματα κεραμικά τα οποία έχουν μεταφέρει εκεί τα νερά της βροχής. Αυτό που φωτογραφήθηκε είναι οι διερευνητικές τομές της υπηρεσίας.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.