ΑΛΙΜΟΣ

Τοποθετήθηκε η πεζογέφυρα στον Άλιμο (foto+video)

2 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 11:03

Επιτέλους! Η πεζογέφυρα του Αλίμου ολοκληρώνεται. Ένα έργο που χαρακτηρίστηκε από καθυστερήσεις και παλινδρομήσεις έφτασε επιτέλους στην τελική του φάση.

Σήμερα τοποθετήθηκε το τελευταίο μεταλλικό τμήμα της που ενώνει τους δύο πυλώνες και θα αποτελέσει την ασφαλή διέλευση των πεζών από την μία πλευρά της Λ. Ποσειδώνος, στην άλλη προς το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου και αντίθετα.  


Όπως πληροφορηθήκαμε η γέφυρα θα δοθεί προς χρήση άμεσα. 

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως το έργο "Κατασκευή Πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής" περιλαμβάνει την κατασκευή έξι πεζογεφυρών ανάμεσά τους και οι πεζογέφυρες Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου, είναι προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ και η απόφαση της ένταξής του στον Άξονα Προτεραιότητας "Ενίσχυση της Περιφερειακής Κινητικότητας και των Πολυτροπικών Μεταφορικών Συνδέσεων της Περιφέρειας Αττικής " του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Αττική 2014 - 2020" έγινε το 2016 από την τέως περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Οι πεζογέφυρες σχεδιάστηκαν το 2012 από την τότε Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων. Όμως το έργο αυτό, που είχε χρονικό ορίζοντα εκτέλεσης το 2015, δεν προχώρησε. Το 2016 το Υπουργείο Υποδομών έσυρε τα σχέδια για τις πεζογέφυρες από το συρτάρι, επικαιροποίησε τις μελέτες και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, δημοπράτησε τις 6 πεζογέφυρες στην Αττική.

Οι έξι πεζογέφυρες βρίσκονται στα εξής σημεία: Στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και Λεωφόρο Καλαμακίου (Δήμος Αλίμου), στη Λεωφόρο Κηφισίας και Πανόρμου (Δήμος Αθηναίων), στη Λεωφόρο Μεσογείων πλησίον του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής (Δήμος Αγίας Παρασκευής), στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Δάσους Χαϊδαρίου (Δήμος Χαϊδαρίου), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και Αφροδίτης (Δήμος Παλαιού Φαλήρου), καθώς και στη Λεωφόρο Αθηνών στο Παλατάκι (Δήμος Χαϊδαρίου).Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 08.06.20
Οι πεζογέφυρες αποτελούν την παγίδα εγκλωβισμού του αστικού ιστού και την απομόνωσή του από τον παράκτιο χώρο. Εμείς δεν χρειαζόμαστε μια λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας στην ακτή ,μας. Στο Φάληρο δεν πρέπει να δεχθούμε άλλη λύση από την μονοδρόμηση και υπογειοποίηση της Ποσειδώνος.
Απάντηση
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 07.06.20
Επιτέλους! ΟΚ με την πεζογέφυρα του Αλίμου, άντε να τελειώνει και η δική μας στο Παλαιό Φάληρο.Αρκετοί συνάναθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους στο σφαγείο της παραλιακής.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.