ΑΛΙΜΟΣ

Από τον Άλιμο ξεκίνησε το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στις παραλίες (foto)

0 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 20:52

Πρεμιέρα σήμερα 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έκανε το «Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις παραλίες» με το Φωτοβολταϊκό Κινητό Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης να ξεκινά το ταξίδι του από την Ακτή Α΄ του Αλίμου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Το Κινητό Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης είναι ενεργειακά αυτόνομο και επιτυγχάνει τη «Διαλογή στην Πηγή», ενώ προσφέρει αντίτιμο στους πολίτες που ανακυκλώνουν πλαστικές, γυάλινες ή μεταλλικές συσκευασίες. Όπως ανέφερε ο κύριος Πάιατ, το πολύ σημαντικό ατού αυτού του περιπτέρου είναι ότι είναι μεταφερόμενο.


Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, προσφέρει στον πρέσβυ των ΗΠΑ αναμνηστικά δώρα με την ιστορία της πόλης, υπό το βλέμμα των Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και Γιώργου Πατούλη.

Επομένως, μπορεί να μεταφερθεί σε όλες τις παραλίες της Αττικής – και όχι μόνο– αλλά και στα νησιά, βοηθώντας έτσι να αναπτυχθεί και να εμπεδωθεί μια κουλτούρα ανακύκλωσης η οποία μπορεί να βοηθήσει πολύ το περιβάλλον και να συμβάλει στην ανακύκλωση, ιδιαίτερα των αποβλήτων σε πλαστικό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, αφού πρόκειται για το πρώτο παγκοσμίως φωτοβολταϊκό κινητό σπιτάκι. Ευχαρίστησε το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας αλλά και τον Αμερικανό πρεσβευτή που συμβάλλει, όπως είπε, καταλυτικά στην ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, περιλαμβανομένου και του τομέα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το μήνυμα του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη προς το κοινό ήταν το εξής: «Σας παρακαλούμε, κάντε την Ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια, καθημερινό τρόπο ζωής.Να μάθουμε στη νέα γενιά ότι η ανακύκλωση έχει τεράστια αξία. Γιατί δίνουμε μια επιπλέον ευκαιρία σε κάθε υλικό να μετατραπεί ξανά σε πρώτη ύλη και στη συνέχεια σε ένα νέο προϊόν, χωρίς να χρειαστεί να αντλήσουμε εκ νέου φυσικούς πόρους για τη δημιουργία του…. Η Ανακύκλωση και κυρίως η σωστή ανακύκλωση δημιουργεί ένα καθαρό-υγιές περιβάλλον τόσο σήμερα, όσο και αύριο. Προστατεύει την υγεία και την ποιότητα ζωής, τη δική μας και των παιδιών μας».Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είναι ξεχωριστή χαρά που βρίσκομαι στο ωραιότερο -κατά την προσωπική μου γνώμη- μέρος, στον ωραιότερο χώρο αστικού περιβάλλοντος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το νότιο τμήμα της Αθήνας μας, από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο, είναι το ωραιότερο αστικό μέρος της Ευρώπης».

Στη συνέχεια, τόνισε τον μοναδικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην προστασία του Περιβάλλοντος, τη στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών στο καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ενώ εξήγγειλε ότι σε δεκαπέντε μέρες περίπου ο πρωθυπουργός και το Υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσουν αναλυτικά το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ένα καινοτόμο πρόγραμμα έργων σε όλη την Αυτοδιοίκηση ύψους 2.500.000.000 ευρώ, από το οποίο θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γιώργος Λιανός, ενώ βιντεοσκοπημένο μήνυμα έστειλε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πρεσβευτής της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Ο Δήμαρχος Αλίμου προσέφερε στον Υπουργό Εσωτερικών έναν σχετικό με την εκδήλωση πίνακα από την εταιρεία Envipco και στον Αμερικανό πρέσβη ένα Λεύκωμα του Δήμου Αλίμου.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος συζητάει με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανο Διαμαντή. Δεξιά, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάϊτ, με την μάσκα του.


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, Στέφανος Διαμαντής, ανάμεσα στους: Αντιδήμαρχο, Νικόλαο Αλεξόπουλο [αριστερά], τον δημοτικό σύμβουλο της Διοίκησης και Πρόεδρο των Βρεφονηπιακών Σταθμών, Γιάννη Μαριόλη και τον επιχειρηματία, Βλάση Σταθοκωστόπουλο [δεξιά].


Ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ, Νικόλαος Αλβανός [δεύτερος από δεξιά], ανάμεσα στους [από αριστερά]: Γιάννη Αντωνάκη, δ.σ. και Αντιπρόεδρο του ΘΟΠΑΑ, τον δικηγόρο και υποψήφιο δ.σ. με την παράταξη του δημάρχου, Γιώργο Ακρίβο και τον δημοτικό σύμβουλο, εντεταλμένο της Δημοτικής Αστυνομίας και Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Γιάννη Βέργη.


Παρούσες στην εκδήλωση, οι κυρίες: Σωτηρία Μασούρη, Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών [αριστερά] και Ανδρομάχη Μούσια, Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Πρασίνου.


Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Γιώτα Νικολάου και Γιάννης Μαριόλης.


Γεωργία Πάπας, Στέφανος Διαμαντής, Αναστασία Σιμητροπούλου και Εύη Δουδωνή. Πίσω αριστερα, διακρίνεται ο Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ Νικόλαος Αλβανός.


Οι Αντιδήμαρχοι, Νικόλαος Αλεξόπουλος και Γιώργος Μακαριγάκης [μπροστά], και πίσω, αριστερά ο δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης, Κωνσταντίνος Φαλιέρος και δεξιά, ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου, Αργύρης Αργυρίου. Πίσω δεξιά, διακρίνεται η Μαρία Σμυρλή.


Σε πρώτο πλάνο, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θεοδώρα [Δώρα] Σύρμα, με τον Αντιδήμαρχο, Γιώργο Μακαριγάκη. Πίσω, δεξιά, ο Δημήτρης Μπακιρτζής, η Μαρία Σμυρλή και ο Αντιδήμαρχος, Νικόλαος Αλεξόπουλος. Από αριστερά, διακρίνονται επίσης, οι κυρίες Αναστασία Σιμητροπούλου [Αντιδήμαρχος], η Ντόρα Δανοχρήστου  και ο Γ.Γ. του Συλλόγου των Αμπελακίων Αλίμου, Άκης Γιακουμίδης.


Ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζάφρι Πάϊατ, ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον οικοδεσπότη δήμαρχο Αλίμου, ένθερμο υποστηρικτή της ανακύκλωσης, διαχρονικά, Ανδρέα Κονδύλη.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.