ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπέττυ Σκούφα: Μόνη εναντίον όλων για τη συνωμοσιολογία με τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο

0 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 17:59

Έντονες συζητήσεις εξακολοθεί να πυροδοτεί η συνωμοσιολογική άποψη που εξέφρασε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα ότι η διδασκαλία των αγγλικών στα παιδιά του νηπιαγωγείο αποφασίστηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αμερικάνικων πανεπιστημίων.

Ο συνειρμός κας Σκούφα δεν βρήκε υποστηρικτές ούτε στο κόμμα της ούτε στους δασκάλους. Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με τη διδασκαλία των αγγλικών στο νηπιαγωγείο. Μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι «όλοι οι φορείς, οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί, συγκροτημένα, με ισχυρότατη επιχειρηματολογία, σε αντίθεση με σας που δεν καταθέσατε ούτε ένα επιχείρημα, ήταν επικριτικοί απέναντι στη ρύθμιση» και παρέθεσε στοιχεία για την πληθυσμιακή σύνθεση των χωρών στις οποίες διδάσκεται δεύτερη γλώσσα από το νηπιαγωγείο. Ωστόσο, δεν είπε ούτε λέξη για τα αμερικάνικα συμφέροντα που επικαλέστηκε η κα Σκούφα.

Πολύ πιο καυστικός ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Σταύρος Πετράκης, ο οποίος, μιλώντας στον σταθμό Status, είπε με έμφαση ότι «εμείς δεν έχουμε ψεκασμένα επιχειρήματα». Πρόσθεσε δε ότι «μας υποτιμά πάρα πολύ όλους αυτή η επιχειρηματολογία της, υπάρχουν σοβαρότερες προσεγγίσεις στον χώρο της κας Σκούφα, όπως αυτή του κ. Φίλη» και πρόσθεσε ότι οι δάσκαλοι είναι αντίθετοι με τη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας.

Η ανάρτηση Μόσιαλου

Αντίθετα, με ανάρτηση του στο Facebook, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την άποψη ότι «η πιλοτική διδασκαλία των Αγγλικών στα νηπιαγωγεία και η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Αγγλικών στις δύο πρώτες τάξεις του δημοτικού μόνο μια ‘σκοπιμότητα’ μπορεί να εξυπηρετήσει. Την δυνατότητα των μαθητών διαχρονικά να έχουν πρόσβαση στην παγκόσμια κοινωνία της γνώσης και να κατανοούν και να ερμηνεύουν τις διεθνείς εξελίξεις που μας αφορούν όλους. Να γίνουν Έλληνες πολίτες του κόσμου».  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.