ΑΛΙΜΟΣ

Συνεχίζει τις προσπάθειες για καθυστέρηση της Επένδυσης στο Ελληνικό ο Δήμαρχος Αλίμου

γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης 0 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 23:05

Από Αριστερά: Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου με τον δήμαρχο Αλίμου Α. Κονδύλη

Λίγο πριν την διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών για την εκκίνηση της μεγαλύτερης επένδυσης στην Ν/Α Ευρώπη, και ενώ η κυβέρνηση και ο επενδυτης μετράνε αντίστροφα για να μπουν μπουλντόζες στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει την παρελκυστική τακτική η οποία ενδέχεται να προκαλέση σοβαρή καθυστέρηση στην επενδυτική διαδικασία.

Μετά την προσφυγή για τον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Ελληνικού στο ΣτΕ, η ίδρυση και λειτουργία του οποίου αποτελεί αναβλητική αίρεση για την μεταβίβαση των μετοχών (η απόφαση του ΣτΕ εκδόθηκε πριν από λίγο καιρό και απορρίπτει τις αιτιάσεις του δήμου Αλίμου) ακόμα μία προσφυγή έρχεται να προσθέσει νέες καθυστερήσεις στην διαδικασία.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αλίμου προσέφυγε ξανά στο ΣτΕ, αυτή την φορά για να προσβάλει τα όρια της επένδυσης διεκδικώντας 2,7 στρέμματα περίπου στα όρια με το πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η προσφυγη στο ΣτΕ έγινε τέλος Ιανουαρίου και η δικάσιμος ορίστηκε για τις 3 Ιουνίου. Ο Δήμος Αλίμου όμως ζήτησε αναβολή της εκδίκασης και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τον τέλη Σεπτεμβρίου. 

Η συγκεκριμένη προσφυγή ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές καθυστερήσεις στην διαδικασία διανομής του ακινήτου και της εγγραφής των ΚΑΕΚ* στα κτηματολογικά γραφεία.

Η κίνηση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες έχει προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στα κυβερνητικά κλιμάκια καθώς η επένδυση του Ελληνικού θεωρείται ως ορόσημο εκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας μετά και τη λαίλαπα του κορωνοϊού.

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν για αυτή την κίνηση καθώς πηγές κοντά στη επένδυση αναρωτιούνται για την σκοπιμότητα της προσφυγής καθώς και το χρόνο που έγινε αυτή. Όπως αναφέρουν, τα όρια της επένδυσης είναι γνωστά στους δήμους εδώ και τουλάχιστον 1,5 χρόνο αλλά ο δήμαρχος Αλίμου επέλεξε να προσφύγει στο ΣτΕ λίγο πριν την τελική ευθεία.

Εύλογα λοιπόν είναι τα ερωτήματα για την σκοπιμότητα αυτής της κίνησης που μόνο κακό θα προκαλέσει στην αναγέννηση της τοπικής οικονομίας και στην διέξοδο που ψάχνουν δεκάδες άνεργοι στα νότια προάστια.

*Κωδικό Αριθμό Eθνικού Kτηματολογίου

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.