ΑΡΘΡΑ

Είναι καλή ιδέα ο εξοπλισμός γυμναστικής στο σπίτι;

0 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 20:01

Συνήθως, το βάρος του σώματος σας είναι αρκετό για να κάνετε απλές προπονήσεις στο σπίτι. Οι multi-functional και οι ασκήσεις cardio είναι δυο βασικές κατηγορίες ασκήσεων τις οποίες μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή προπονητική σας ρουτίνα. Αλλά, είναι αρκετό μόνο το βάρος του σώματος για να διατηρήσετε το σώμα σας γυμνασμένο και σε φόρμα για όλη σας τη ζωή;

Ένα καλό σύνολο εξοπλισμού άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα χωρίς να χάσετε την ιδιωτικότητα που σας προσφέρει ο προσωπικός σας χώρος.

Ο εξοπλισμός άσκησης στο σπίτι σας δίνει τον έλεγχο του χρόνου σας για άσκηση. Εξοικονομείτε χρόνο και χρήματα αφού δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε κάποιο γυμναστήριο ή να κάνατε συνδρομή μέλους ή ακόμη και να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για την αμοιβή κάποιου προσωπικού προπονητή.

Εδώ είναι μερικοί τύποι εξοπλισμού γυμναστικής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι για να κάνετε την προπόνηση σας σαν να βρισκόσασταν σε κάποιο γυμναστήριο:

• Βάρη: Για την ενίσχυση της αντοχής, της αντίστασης και της ευελιξίας του δικέφαλου και του τρικέφαλου.

Πολυόργανα γυμναστικής: Γυμνάζει πολλαπλές μυϊκές ομάδες και είναι κατάλληλο και για αρχάριους καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού αν τηρούνται πάντα οι σωστές διαδικασίες προθέρμανσης. Είναι πρακτικό γιατί προσαρμόζεται εύκολα στον χώρο χωρίς να πιάνει μεγάλο μέρος του και ταυτόχρονα έχετε ένα πολυεργαλείο γυμναστικής για μια ολοκληρωμένη προπόνηση του άνω και του κάτω μέρους του σώματος σας.

• Διάδρομος γυμναστικής: Ενισχύει το κάψιμο λίπους και των θερμίδων πριν από οποιαδήποτε προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης. Προσφέρει έντονης μορφής άσκηση αλλά και απλό περπάτημα για την ενίσχυση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού αγοράσετε εξοπλισμό προπόνησης:

• Ο χώρος του γυμναστηρίου σας στο σπίτι: Πρέπει να σχεδιάσετε πρώτα πού θα θέλατε αυτόν τον εξοπλισμό και πόσο χώρο θα χρειαστείτε. Εάν έχετε μικρό χώρο, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο εξοπλισμός άσκησης είναι ευέλικτος (εξυπηρετεί πολλαπλούς τύπους ασκήσεων) και αποτελεσματικός.

• Προϋπολογισμός: Ορισμένος εξοπλισμός γυμναστικής προσφέρει πολυλειτουργικές δυνατότητες που στοχεύουν σε αρκετές ομάδες μυών. Εάν είστε αρχάριος, μπορείτε να επιλέξετε εξοπλισμό με συγκεκριμένες δυνατότητες που θέλετε. Ίσως χρειαστεί να αυξήσετε λίγο τον προϋπολογισμό σας στην αγορά εξοπλισμού άσκησης στο σπίτι. Δεδομένου ότι πρόκειται για εφάπαξ συμφωνία, αυτή είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από το να πληρώνετε δαπανηρές συνδρομές γυμναστηρίου μηνιαία ή ετήσια.

• Εύκολη συναρμολόγηση: Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός που αγοράζετε δεν απαιτεί έναν επιστήμονα πυραύλων για να τα συναρμολογήσει. Προσπαθήστε να διαλέξετε εξοπλισμό γυμναστικής πολλαπλών χρήσεων που είναι φιλικός προς τον χρήστη και ευέλικτο. Εάν δεν είστε σίγουροι για τη συναρμολόγηση, μην το δοκιμάσετε ακόμη. Καλέστε τον κατασκευαστή και ζητήστε οδηγίες ή ζητήστε από κάποιον να συναρμολογήσει τον εξοπλισμό για εσάς.

• Άνετο: Πρέπει να είναι άνετο, ανθεκτικό και εύκολο στη χρήση. Ο εξοπλισμός άσκησης πρέπει να έχει ένα μαλακό κάθισμα και επαρκή χώρο για να εγκατασταθεί το σώμα σας. Θα πρέπει επίσης να είναι ασφαλές για καθημερινή χρήση.

Ο εξοπλισμός άσκησης είναι απλώς ένα εργαλείο που σας βοηθά να επιτύχετε την σωματική τελειότητα. Ωστόσο, πρέπει να είστε συνεπείς με την άσκηση και τη διατροφή σας. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.