ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα - Φιλόπουλος: Κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος το Drive In του Δημάρχου

0 30 ΜΑΙΟΥ 2020, 11:32

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Δυνατή Γλυφάδα - Νέα εποχή" του Μάκη Φιλόπουλου, καταγγέλει τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου για ασυνέπεια λόγων και κατασπατάληση δημοτικού χρήματος σε δραστηριότητες που είναι ασύμβατες με το οικονομικό κλίμα της σημερινής περιόδου, όπου οι συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού είναι εμφανείς σε πολλές κοινωνικές ομάδες. 

Ο Μάκης Φιλόπουλος επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι είχε υποσχεθεί τα προβλεπόμενα χρήματα των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα ξοδεύονταν για τη στήριξη των ανθρώπων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, ξοδεύονται για τα μεγαλεπήβολα σχέδια του δημάρχου όπως το Drive in

ΟΛΟΚΛΗΡΗ H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο Δήμαρχος της Γλυφάδας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με τηλεδιάσκεψη) δεσμεύθηκε, ότι λόγω της πανδημίας, ΔΕΝ θα γίνουν εφέτος πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων, η φιλοξενεία των μελών της τρίτης ηλικίας σε ξενοδοχείο, όπως γίνεται επί σειρά ετών, το Φεστιβάλ του καλοκαιριού, η δημιουργική απασχόληση των νέων του Δήμου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και άλλες εκδηλώσεις.

Με τα χρήματα αυτά, είχε δηλώσει ο κ. Δήμαρχος, θα χρηματοδοτούσε ο Δήμος κοινωνικές ανάγκες και θα ενίσχυε τους επαγγελματίες και ανέργους της Γλυφάδας, ιδιαίτερα με την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, όπως ζητούσε απο καιρό σύσσωμη η μειοψηφία του Δήμου.

Ακόμη υποσχέθηκε οτι θα στήριζε με υγειονομικό υλικό και το Κέντρο Υγείας της Γλυφάδας ουσιαστικά και όχι με μερικές δεκάδες μάσκες, που επίσης ήταν αίτημα των δημοτικών παρατάξεων.

Παρά τις δεσμεύσεις του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και παρά τη δεδηλωμένη θέση της πολιτικής παράταξης στην οποία ανήκει (Ν.Δ).να στηρίξει τις δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες, τις επιχειρήσεις και τους ανέργους, ο κ.Δήμαρχος Γλυφάδας, αντί της περιστολής των μη αναγκαίων δαπανών και την αύξηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών, αποφάσισε ΜΟΝΟΣ του να προβεί στην κατασκευή χώρου για τη δημιουργία αυτοκινούμενης διασκέδασης (DRIVE IN). Προς το σκοπό αυτό:

• Κατάργησε το κονδύλιο των 200.000 ευρώ που είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του ΚΑΠΠΑ για τις διακοπές των ηλικιωμένων.

• Αφαίρεσε το κονδύλι για τις εκδρομές των μελών του ΚΑΠΗ 90.000 ευρώ

• Αφαίρεσε το κονδύλι του θερινού προγράμματος ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης παιδιών 6-14 ετών ποσού 200.000 ευρώ.

• Αντίθετα ΕΝΙΣΧΥΣΕ το κονδύλι για τα έξοδα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων κατά 218.600 ευρώ, ενώ όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας έχουν ακυρώσει τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις τους.

Και όλα αυτά για να εγκαταστήσει στη Γλυφάδα ένα ξενόφερτο τρόπο διασκέδασης, που είχε αποτύχει στο παρελθόν, το DRIVE IN, της εποχούμενης δηλαδή διασκέδασης, που φέρνει στο μυαλό άσκημες καταστάσεις κατάπτωσης των ηθών.

Ετσι λοιπόν ο "νεωτεριστής" κ. Δήμαρχος, αφού αποφάσισε τον τρόπο, προσπάθησε να εγκαταστήσει στο γκολφ το DRIVE IN, αλλά τον σταμάτησε το Δασαρχείο του Πειραιά, με εντολή άνωθεν και απετράπη η κακοποίηση του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της Γλυφάδας.

Στη συνέχεια "εισέβαλλε" ο κ. Δήμαρχος στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού γηπέδου Γλυφάδας, όπου αθλούνται και αγωνίζονται ομάδες και ακαδημίες νέων παιδιών της Γλυφάδας και αφού αφαίρεσε τα δοκάρια του γηπέδου και μέρος των κιγκλιδωμάτων, δημιουργεί τις υποδομές της "μεγάλης ιδέας " του χωρίς μελέτη, χωρίς απόφαση οποιουδήποτε οργάνου, χωρίς διαγωνισμό, χωρίς κοστολόγιο.

Τι κι αν γεμίζει η Γλυφάδα με αυτοκίνητα, τι κι αν κλείνουν οι δρόμοι, τι κι αν υποφέρουν οι κάτοικοι, τι κι αν δεν ξέρει κανείς τι θα γίνεται μέσα στα αυτοκίνητα, τι και αν, τέλος, καταστραφεί ο τάπητας του δημοτικού σταδίου και αναγκασθούν να εκδιωχθούν οι δεκάδες αθλητές των Γλυφαδιώτικων Σωματείων.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθούν κάποιοι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας να "αμνηστεύσουν" και πάλι τον Δήμαρχο της Γλυφάδας (τσάμπα άλλωστε έστειλε, με διακομιστή τον βουλευτή Ροδόπης κ. Στυλιανίδη, αντιασφυξιογόνες μάσκες με χρήματα των Γλυφαδιωτών στην εκλογική περιφέρεια του κ. Στυλιανίδη).

Οι πολίτες της Γλυφάδας, όμως που βλέπουν να κερδίζει η σπατάλη και τα έργα εντυπώσεων και να χάνεται η αλληλεγγύη προς την Τρίτη ηλικία και τους νέους μας και να καταρρέει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου θα τον αμνηστεύσουν;

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.