ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Αντίθετος στα σχέδια ΔΕΗ, Αλίμου και Ηλιούπολης για το ΚΥΤ ο Δήμος

0 25 ΜΑΙΟΥ 2020, 15:50

Το ΚΥΤ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης) της ΔΕΗ που βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού, στα διοικητικά όρια των δήμων Ελληνικού - Αργυρούπολης και Ηλιούπολης και πολύ κοντά στον πολεοδομικό ιστό των δύο πόλεων έχει συγκεντρώσει εδώ και πολλά χρόνια τις αντιδράσεις των πολιτών που με κινητοποιήσεις τους ζητούσαν την απομάκρυνσή του. 

Ειδικότερα την διετία 2002-2004 μετά από μεγάλες κινητοποιήσεις των κατοίκων των δύο δήμων πάγωσε η επέκτασή  του στα 400 ΚV. Να όμως που το σχέδιο αυτό επανέρχεται σήμερα μέσα από μια άλλη διαδικασία και όπως τονίζει ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης, ερήμην του. 

Όπως ενημερώθηκε με επιστολή του Α.Δ.Μ.Η.Ε συμφωνήθηκε η εκχώρηση έκτασης στους δήμους Ηλιούπολης και Αλίμου προκειμένου να φτιάξουν κοινό νεκροταφείο με την προϋπόθεση αυτό που δεν έγινε το 2004, να γίνει επέκταση στα 400 KV δηλαδή, να γίνει τώρα. 

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις. Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος κάλεσε τους αρχηγούς όλων των δημοτικών παρατάξεων, τους οποίους ενημέρωσε.

Στην ανακοίνωση που ακολούθησε αυτή τη συνάντηση δηλώνεται ότι ο Δήμος δεν συναινεί σε μία τέτοια εξέλιξη, ότι εμμένει στα όσα είχαν συμφωνηθεί είκοσι χρόνια πριν και ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό του Συμβούλιο. 

Η ανακοίνωση του Δήμου

Όχι στην επέκταση του Κ.Υ.Τ. Αργυρούπολης - Ναι στην πλήρη απομάκρυνσή του και στην απόδοση του χώρου στους Δήμους για δενδροφύτευση

Σήμερα ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, με πρωτοβουλία του, ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για το Κέντρο Υπερύψηλης Τάσης Αργυρούπολης.

Συγκεκριμένα:
O Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες με επιστολή από τον Α.Δ.Μ.Η.Ε, ότι έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Δημάρχους Ηλιούπολης κ. Γιώργο Χατζηδάκη και Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, συζητήθηκε να παραχωρηθεί μέρος του σημερινού χώρου του Κ.Υ.Τ., προκειμένου να γίνει διαδημοτικό νεκροταφείο των δύο Δήμων με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του Κ.Υ.Τ. από 150Κ.V. σε 400K.V. Στην συνέχεια οι δήμοι Ηλιούπολης και Αλίμου δημοσιοποίησαν τις σχετικές προθέσεις τους με ανακοινώσεις τους σε ΜΜΕ.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ούτε ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε προσκλήθηκε στις σχετικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την σοβαρότητα του θέματος και συμφωνήθηκε ότι:

1. Το δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχθεί καμία επέκταση του Κ.Υ.Τ στα 400K.V. αλλά θα ζητήσει και την άμεση απομάκρυνσή του.

2. Δεν θα επιτραπεί καμία άλλη χρήση γης στον Υμηττό και συγκεκριμένα στον χώρο του Κ.Υ.Τ, πέραν της αρχικής συμφωνίας που είχε επιτευχθεί πριν από περίπου 20 χρόνια μεταξύ των δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού - Αργυρούπολης και της ΔΕΗ για την συνολική δενδροφύτευση του χώρου, σεβόμενοι τους κοινούς αγώνες των κατοίκων των δύο πόλεων.

Τσιμεντοποίηση, νεκροταφείο η οποιαδήποτε άλλη ιδέα στον Υμηττό που θα επιβαρύνει επιπλέον τις ήδη ταλαιπωρημένες γειτονιές των πόλεων μας, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου όλες οι δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν και να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση με κάποιες ακόμα λεπτομέρειες που συμφωνήθηκαν σήμερα.

Στην συνάντηση παρέστησαν οι:
Χρή στος Κορτζίδης - Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης
Γιάννα Κρανίδη - Εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού - Αργυρούπολης
Κώστας Στέφας - Ξανά Η Πόλη Μπροστά Ελληνικό - Αργυρούπολη
Θοδωρής Μπούφης - Δημοκρατική Συν-Πόρευση Ελληνικού - Αργυρούπολης
Αθανάσιος Σπυρόπουλος - Ελληνικό - Αργυρούπολη Πρώτη Πόλη 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.