Κρίσιμη ημέρα η σημερινή καθώς θα αποφασιστεί πότε και θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, με τις επίσημες ανακοινώσεις να γίνονται αύριο, Δευτέρα.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας για τη σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, το άνοιγμα των δημοτικών είχε προσδιοριστεί στην 1η Ιουνίου με την προϋπόθεση ότι οι επιδημιολογικές συνθήκες το επέτρεπαν.
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε την περασμένη Παρασκευή με εκπαιδευτικούς ξεκαθάρισε πως όποιες αποφάσεις ληφθούν θα είναι υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών.
Πάντως, στην περίπτωση που τα δημοτικά σχολεία ανοίξουν τις πόρτες τους, δεν θα είναι τα μόνα, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα ανοίξουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, καθώς επίσης και ιδιωτικές και δημόσιες κατασκηνώσεις. «Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορούν να ανοίξουν», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Από το υπουργείο Παιδείας, αν και δεν έχουν γίνει γνωστά τα επίσημα αριθμητικά στοιχεία για την επιστροφή των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε γυμνάσια και λύκεια, υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής.
Ετοιμασίες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020
Την ίδια ώρα, η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών έχει ξεκινήσει. Ήδη, με σχετική ΚΥΑ, καθορίστηκε ότι κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 θα είναι προαιρετική η χρήση μάσκας για τους υποψηφίους και υποχρεωτική για τους επιτηρητές, απαραίτητη η απόσταση 1,5 μέτρου και πρόβλεψη για φυσικό αερισμό στις αίθουσες και χωρίς ανεμιστήρες.
Επιπλέον, ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ακολουθήσει η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά.
Από αύριο ανοίγουν και τα πανεπιστήμια
Τις πύλες τους θα ανοίξουν τα ΑΕΙ ξανά αύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου, προκειμένου να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα το εξάμηνο.
Αύριο οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων - Τι είπε ο Πέτσας
0
24 ΜΑΙΟΥ 2020, 14:16

Σχόλια Αναγνωστών
0 Προσθήκη σχολίουΔεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.