ΒΟΥΛΑ

3B: Επιτροπή του Δήμου θα ελέγχει τα καταστήματα εστίασης για την τήρηση των μέτρων

0 23 ΜΑΙΟΥ 2020, 10:15
Με σεβασμό στη λειτουργικότητα της πόλης και τη δημόσια υγεία ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης της χώρας, κλάδος που συμβάλλει σημαντικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, "ετοιμάζεται να συμβάλει στην στήριξη του κλάδου, θέτοντας όμως πρωταρχικό στόχο την απόλυτη προτεραιότητα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, την εξασφάλιση της προσβασιμότητας για πεζούς και ΑμεΑ, τη διατήρηση της δυνατότητας περιπάτου μέσα στις πλατείες και τα άλση, την προστασία της φυσιογνωμία της πόλης και την προστασία της δημόσιας υγείας".

"Για τους λόγους αυτούς", τονίζεται στην ανακοίνωση, "έχει συσταθεί ειδική επιτροπή του Δήμου η οποία θα διενεργήσει ελέγχους σε όλα τα καταστήματα εστίασης της πόλης για να διαπιστώσει αν τηρούνται απόλυτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των πελατών σύμφωνα με τις διατάξεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού".

"Κατά τους ελέγχους θα διερευνάται η απόκλιση της δυναμικότητας του καταστήματος με την τήρηση των μέτρων ασφάλειας με την προβλεπόμενη δυναμικότητα βάσει της άδειας λειτουργίας και αν διαπιστωθεί σημαντική απόκλιση, θα εξετάζεται η χορήγηση έκπτωσης έως 50% επί των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων ή η κατά περίπτωση περιορισμένη δυνατότητα αύξησης των τετραγωνικών μέτρων μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, με γνώμονα την διατήρηση των ελεύθερων χώρων σε επάρκεια, με στόχο την προσέγγιση του προβλεπόμενου από την άδεια λειτουργίας αριθμό επισκεπτών".

"Η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης με όρους που θα συμβάλουν στη βιωσιμότητα τους έχει απασχολήσει σε βάθος τη Δημοτική Αρχή η οποία προτίθεται να συμβάλει σε θετική κατεύθυνση, όσο αυτή όμως δεν λειτουργεί εις βάρος της δημόσιας υγείας και της διατήρησης των ελεύθερων χώρων που δημιουργούν τη μοναδική φυσιογνωμία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης".

Τέλος, "η Δημοτική Αρχή ζητάει τη συνδρομή όλων, επαγγελματιών και επισκεπτών, για την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων εστίασης από τη Δευτέρα 25 Μαΐου, την απόλυτη συμμόρφωση στα προβλεπόμενα μέτρα και με σεβασμό στο περιβάλλον, τους συμπολίτες μας και τη δημόσια υγεία. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προτίθεται να εποπτεύσει την τήρηση του νόμου και των παραχωρήσεων με όλα τα μέσα που διαθέτει".

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.