ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Επένδυση Ελληνικού: Ο Δήμος απομακρύνει τα αδέσποτα ζώα εν όψει των εργασιών κατεδάφισης

0 22 ΜΑΙΟΥ 2020, 21:24

Με δεδομένο ότι οι εργασίες κατεδάφισης των κτιρίων που έχουν κριθεί κατεδαφιστέα στον πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, έχει τεθεί το ζήτημα της ασφάλειας των αδέσποτων ζώων που ζουν εκεί.

Παίρνοντας την πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δρομολόγησε την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

Σε συνενόηση με την εταιρεία του Δημοσίου "Ελλληνικόν Α.Ε." που είναι και η διαχειρίστρια του χώρου και τη Φιλοζωϊκή Παρέμβαση Ελληνικού - Αργυρούπολης θα συλλέξουν και θα απομακρύνουν όλα τα ζώα πριν ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει τα ακόλουθα:

"O Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με την "ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε." και την Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου να απομακρυνθούν από τον Μητροπολιτικό Πόλο Αγίου Κοσμά - Ελληνικού (πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού και παραλιακό μέτωπο) όλα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς με ιδιαίτερη προσοχή και σύμφωνα με όλα όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για την διαχείριση και προστασία τους.

Παράλληλα θα ληφθεί μέριμνα ώστε τα ζώα που εμπίπτουν στην κατηγορία “Άγριας Ζωής” (χελώνες, σκαντζόχοιροι κ.τ.λ.) να απομακρυνθούν και να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον με ανάλογη διαδικασία.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες". 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.