ΒΟΥΛΑ

3Β - Λαϊκή Συσπειίρωση" Ν' ανοίξουν χωρίς εισιτήριο oi πλαζ - Απαράδεκτη η στάση της ΕΤΑΔ

0 15 ΜΑΙΟΥ 2020, 19:51

Την περασμένη Κυριακή, βλέποντας, τον επικίνδυνο συνωστισμό στις "ελεύθερες" παραλίες και του Δήμου μας, την ίδια στιγμή που οι πλαζ που τις διαχειρίζονται επιχειρηματικοί όμιλοι και η ΕΤΑΔ, ήταν κλειστές και άδειες εξαιτίας της απαγόρευσης της κυβέρνησης, ζητήσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, δια του επικεφαλής μας Κώστα Πασακυριάκου, το αυτονόητο: Να ανοίξουν οι ιδιωτικές παραλίες χωρίς εισιτήριο.

Μετά από 5 μέρες, πληροφορηθήκαμε, ότι τελικά, οι παραλίες Α' Βούλας και Varkiza Resort, θα ανοίξουν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου, ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ. Εξέλιξη που είναι σε θετική κατεύθυνση. Οπως θετική εξέλιξη είναι και το γεγονός ότι ο Δήμαρχος στις επαφές του με τους αρμόδιους ζήτησε ακριβώς αυτό.

Ομως, ενημερωθήκαμε για το εξής: Η ΕΤΑΔ που διαχειρίζεται την πλαζ ΑΚΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, σχεδίαζε να αυξήσει το εισιτήριο στα 10 ευρώ και να εφαρμόσει «κυκλικότητα» στην είσοδο! Δηλαδή, να εφαρμόσει χρονοχρέωση για 4 ώρες, ώστε να μπορεί να δέχεται περισσότερη ...«πελατεία». Εάν μάλιστα, κάποιος φύγει από την πλαζ εντός των 4 ωρών, θα τού επιστρέφονται 4 ευρώ από τα 10 που θα έχει πληρώσει... Πρόκειται για τους ίδιους που εν μία νυκτί πριν μερικούς μήνες αποφάσισαν να αυξήσουν από 2 σε 5 ευρώ την είσοδο, χωρίς καν να ενημερώσουν το Δήμο. Τελικά, όπως γράφτηκε πριν λίγα λεπτά σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, η ΕΤΑΔ μάλλον καταλήγει στο σενάριο να χρεώνει μεν είσοδο στους λουόμενους, χωρίς όμως «κυκλικότητα».

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει εντολή στην ΕΤΑΔ ώστε να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση, ΤΩΡΑ!
Το αίτημα για άνοιγμα των παραλιών χωρίς εισιτήριο και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας και η ανάδειξή του από τον Κώστα Πασακυριάκο, έτυχε ευρείας αποδοχής από μεγάλο μέρος των συνδημοτών μας, που ήρθαν σε επαφή μαζί μας, όλες αυτές τις μέρες. Γεγονός που αποδεικνύει πως η ανάδειξη θεμάτων, η διατύπωση αιτημάτων και κυρίως η διεκδίκηση, μπορεί να έχει αποτέλεσμα.
Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης συνολικά για το θέμα των παραλιών είναι γνωστή και τεκμηριωμένη. Και έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να την γνωστοποιήσουμε και να τη συζητήσουμε εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Στις σημερινές συνθήκες πανδημίας, που πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε ιδιαίτερα, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας με την πρότασή μας να συμβάλλουμε στο να ελαττωθούν οι συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν σε συνωστισμό. Γιατί, το εισιτήριο στις ιδιωτικές πλαζ και μάλιστα Σαββατοκύριακο με μεγάλη επισκεψιμότητα, θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για μεγάλο μέρος οικογενειών να τις επισκεφτούν, με αποτέλεσμα να προτιμήσουν τις παραλίες χωρίς εισιτήριο.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.