ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 09:14

ΑΛΙΜΟΣ

Δήμαρχος Αλίμου: To 2026 η Μαρίνα Αλίμου θα αποτελεί σημείο αναφοράς του Λεκανοπεδίου

0 15 ΜΑΙΟΥ 2020, 16:43

"Εργαζόμαστε μεθοδικά και υπομονετικά από το 2014, προκειμένου να φτάσουμε στη σημερινή θετική εξέλιξη, και μάλιστα με διασφαλισμένα τα συμφέροντα του Δήμου στη Μαρίνα Αλίμου" δηλώνει ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου για 40 χρόνια στην εταιρεία «Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.» έναντι τιμήματος 57,5 εκατ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος τονίζει πως οι προοπτικές για το δήμου Αλίμου είναι πολύ θετικές και πως με βάση το παράδειγμα της Μαρίνας Φλοίσβου πιστεύει ότι θα αποτελέσει μια πολύ επιτυχημένη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.  

"Ανοίγει πλέον ένα νέο, μεγάλο κεφάλαιο, για την πόλη μας, με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές. Η ανάπλαση της Μαρίνας έχει έναν συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει έργα υποδομών και πράσινο και θα αναβαθμίσει ριζικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου. Ανοίγονται μεγάλες ευκαιρίες και για την τοπική ανάπτυξη (επιχειρηματικότητα, θέσεις εργασίας κ.λπ.), αλλά και για την ποιότητα της ζωής όλων των Αλιμιωτών.

Δίπλα μας έχουμε ένα πολύ επιτυχημένο παράδειγμα σύμπραξης ιδιωτικού με δημόσιο τομέα: τη Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλ. Φάληρο. Στόχος μας είναι η Μαρίνα Αλίμου να γίνει εξίσου όμορφη και ακόμα καλύτερη.

Για να επιτύχουμε τον στόχο αυτόν, έχουμε μπροστά μας πολλή και κοπιαστική δουλειά, θα χρειαστεί ταχύτητα και οργάνωση. Προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική και συστηματική συνεργασία με τον ανάδοχο της Μαρίνας, ώστε να πιάσουμε τους στόχους μας και να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η εκτίμησή μου είναι ότι το 2026 η Μαρίνα Αλίμου θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο το Λεκανοπέδιο, αλλά και για τον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη". 

Τη σύμβαση παραχώρησης υπέγραψαν εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Βλαστός. Εκ μέρους του Παραχωρησιούχου, τη σύμβαση παραχώρησης υπέγραψαν ο κ. Γιάννης Μωραίτης, Διεθύνων Σύμβουλος της «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» και ο κ. Γιώργος Συριανός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. ως Μέτοχος του Παραχωρησιούχου.

Η εταιρεία «Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.» θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις τη τάξης των 50 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων η μαρίνα Αλίμου θα εκσυγχρονισθεί και θα μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα. Τα έργα ανάπτυξης, πέραν της ριζικής αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, θα αφορούν, επιπλέον, στην αναγέννηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, μέσω της δόμησης 18.500 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου τουρισμού και αναψυχής που θα περιλαμβάνει ζώνες πρασίνου και περιπάτου, χώρους αναψυχής και εστίασης, καταστήματα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, γραφεία, παιδότοπο, χώρους υπαίθριων εκδηλώσεων κλπ. Με την προβλεπόμενη αναβάθμισή της μαρίνας Αλίμου αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη περιοχή του παραλιακού μετώπου της Αττικής, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας από το Φάληρο μέχρι το Ελληνικό.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.