ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Η Pepper στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού στο ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ελληνικό

0 12 ΜΑΙΟΥ 2020, 11:27
Η Pepper στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού με εφαρμογή της Mobile Technology

Η Mobile Technology, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, ανέπτυξε νέα εφαρμογή για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, την οποία εγκατέστησε στο ρομπότ Pepper της ΑΒ Βασιλόπουλος, στο Ελληνικό. Το ανθρωποειδές ρομπότ πλέον ενημερώνει ή και υπενθυμίζει στους πελάτες τα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής που πρέπει να τηρούν, για να είναι ασφαλείς κάθε φορά που επισκέπτονται το κατάστημα για τις αγορές τους.

Μέσω της εφαρμογής της Mobile Technology, ο Pepper προτρέπει τους πελάτες του ΑΒ Ελληνικό να τηρούν όλες τις απαραίτητες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των θεσμικών εκπροσώπων της χώρας μας, αλλά και τα επιπλέον προληπτικά μέτρα της ΑΒ Βασιλόπουλος, διατηρώντας τον ευχάριστο και φιλικό τρόπο επικοινωνίας που τον έκανε αγαπητό.

Η πρωτοβουλία της Mobile Technology είχε ως στόχο την αξιοποίηση της υψηλής τεχνολογίας προς όφελος των πολιτών, αλλά και των εργαζομένων της αλυσίδας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Γνωρίζοντας ότι σε συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης τα ρομπότ μπορούν να αποδειχθούν περισσότερο ωφέλιμα από ποτέ, η Mobile Technology προχώρησε στη συγκεκριμένη δράση για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η διεθνής πρακτική και εμπειρία έχει, άλλωστε, αποδείξει ότι τα ρομπότ μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά και στη «μάχη» για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς χρησιμοποιούνται ήδη με επιτυχία σε νοσοκομεία, supermarket και άλλους δημόσιους ή υγειονομικά ευαίσθητους χώρους.

Η συνεργασία της Mobile Technology με την ΑΒ Βασιλόπουλος αναφορικά με τον Pepper ξεκίνησε το 2019, όταν προμήθευσε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ με δύο ρομπότ, ενώ επίσης ανέπτυξε την εφαρμογή εξυπηρέτησης πελατών και προώθησης υπηρεσιών, με την οποία τα ανθρωποειδή υποδέχονταν τους πελάτες, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες.

Mobile Technology από το 2003

Η Mobile Technology από το 2003 σχεδιάζει και υλοποιεί ολοκληρωμένες λύσεις που βασίζονται σε Συστήματα Συλλογής Δεδομένων και Φορητά Υπολογιστικά Συστήματα για επιχειρήσεις. Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους, π.χ. Honeywell, Bixolon, Bluebird, Datalogic κ.ά. και παρέχει εξοπλισμό, λογισμικό και πλήρη τεχνική υποστήριξη από τα γραφεία της στην Ελλάδα. Επενδύει στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και στoν μετασχηματισμό των επιχειρησιακών διαδικασιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το RFID, τα συστήματα διαχείρισης φωνητικών εντολών (Vocollect Voice), οι ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού (SES Imagotag), η 3D Ολογραφική Τεχνολογία και φυσικά η ρομποτική με τον Pepper, το α’ διαδραστικό humanoid robot (SoftBank Robotics).

Περισσότερες ειδήσεις ΕΔΩ
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.