ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χωρίς δακτύλιο και τον Μάϊο

0 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, 10:33

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλλογιάννης στα πλαίσια του σχεδίου άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, είναι και η παράταση της μη εφαρφογής του δακτυλίου και για τον μήνα Μάϊο. 

Ο υφυπουργός έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς και για όσους αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, η χρήση των ΜΜΜ να γίνεται για απολύτως αναγκαίους λόγους, όπως η μετάβαση στον χώρο εργασίας και αυτό εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με άλλο πρόσφορο τρόπο.

Κάλεσε δε τους πολίτες που έχουν την επιλογή της μεταφοράς με ιδιωτικό τους μέσο να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ως πρώτη επιλογή. 

Όσον αφορά στα πόσα άτομα θα μπορούν να βρίσκονται στα ΙΧ είπε πως επιτρέπεται η μεταφορά δύο ατόμων πλέον του οδηγού ενώ στα ταξί μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε πως από τους ιδιοκτήτες ταξί υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις όσον αφορά στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να μεταφέρονται σε μια κούρσα χαρακτηρίζοντας τα μέτρα αυτά εκτός πραγματικότητας, αφού όπως ανέφεραν ένα ζευγάρι δεν θα μπορεί να παίρνει το ίδιο ταξί και με ότι συνεπάγεται σε οικονομικό επίπεδο αυτό. 

Τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα ανακοινώσει αναλυτικά περαιτέρω ρυθμίσεις για την παράταση ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου οχημάτων, καθώς και το πλαίσιο επανέναρξης των θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων και εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού από τους πολίτες στα ΚΤΕΟ, στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών». 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.