ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορωνοϊός: Τι προβλέπει το πακέτο στήριξης για τους άνεργους

0 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, 10:38

Την έκτακτη ενίσχυση 155.000  μακροχρόνια ανέργων με 400 ευρώ ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Μακροχρόνια άνεργος θεωρείται για τον ΟΑΕΔ εκείνος ο όποιος είναι πάνω από ένα χρόνο χωρίς δουλειά, δηλαδή δικαιούχοι της ενίσχυσης θα είναι, όσοι είναι εγγεγραμμένοι από 12 μήνες και μία μέρα έως και 24 μήνες.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο μέτρο το οποίο έχει λάβει, κατά τον τελευταία μήνα της "κρίσης του κορωνοϊού" η κυβέρνηση για τους ανέργους.

Για τους ανέργους τους οποίους έληξε η επιδότηση κατά το α’ τρίμηνο του 2020, έχει θεσπισθεί δίμηνη παράταση της επιδότησης τους.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από στοιχεία που διέρρευσαν από κυβερνητικούς κύκλους και αναφέρει το capital.gr, οι δικαιούχοι της παράτασης φτάνουν τους 193.000. Έτσι οι άνεργοι, είτε έχασαν την επιδότηση τον Ιανουάριο, είτε τον Φεβρουάριο, είτε τον Μάρτιο, θα λάβουν το επίδομα τους, τόσο για τον Απρίλιο όσο και για τον Μάιο. Το ποσό το οποίο τους προκύπτει σε δίμηνη βάση φτάνει ακόμα και τα 798 ευρώ.

Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

· Έως 798,5 ευρώ για τους δικαιούχους της τακτικής επιδότησης ανεργίας (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως). Το ποσό αυτό θα είναι προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

· Έως 720 ευρώ για τους δικαιούχους βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

· έως 400 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Μάλιστα το μέτρο της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων θα ισχύσει και για όσους λήξει η επιδότηση κατά τον τρέχοντα μήνα.

Παράλληλα, όπως έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας.

Επίσης, τον ερχόμενο μήνα (Μάιο) θα ξεκινήσει πρόγραμμα για 36.500 άνεργους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ακολουθούν, επίσης, νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.