ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριακή των Βαϊων ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ - Το ωράριο λειτουργίας

0 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, 12:19

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή των Βαϊων τα σούπερ μάρκετ από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. Αυτό αναφέρεται σε απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Οσον αφορά στην Μεγάλη Εβδομάδα, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3377/2005 «Αρχές και Κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς - Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης» (Α ́ 202). Σύμφωνα με τον νόμο, το ωράριο από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Παρασκευή ορίζεται μέχρι τις 9:00 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι η υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς. Βάσει νόμου, οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την απόφαση και η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.