ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Άνοιξε ο δρόμος για τις πρώτες εργασίες στο Ελληνικό

0 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, 19:23

Μετά το "φρένο" που έβαλε στις θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού, η επένδυση του Ελληνικού, το εμβληματικό αυτό έργο θα είναι ίσως η ατμομηχανή της επόμενης μέρας.

Μία ακόμα εκκρεμότητα έκλεισε με τη θετική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Πολιτισμού για την κατεδάφιση 460 κτιρίων που βρίσκονται εντός των ορίων του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού ανοίγοντας το δρόμο για να ξεκινήσουν οι πρώτες παρεμβάσεις 

Της τελευταίας απόφασης προηγήθηκε η αντίστοιχη έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) στις 24 Μαρτίου.

Το ζητούμενο τώρα είναι, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, τη σκυτάλη των κατεδαφίσεων να λάβει ο βασικός όγκος των κατασκευαστικών εργασιών. Αυτό θα κριθεί από τo πόσο γρήγορα θα εκδώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφασή του επί της προσφυγής που έχει καταθέσει η Hard Rock, με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να έχει κάνει αποδεκτή την προσφορά (Inspire Athens) του σχήματος Mohegan-ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Με τις δύο αυτές αποφάσεις έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες του υπουργείου Πολιτισμού με την ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε. 

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υποστηρίζει την εργώδη προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης να επισπεύσει τις εργασίες στο Ελληνικό» δήλωσε η αρμόδια υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη με αφορμή την σημερινή εισήγηση και συμπλήρωσε με νόημα: «Οι έκτακτες συνθήκες, στις οποίες ζούμε, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη καλών ειδήσεων για την οικονομία της χώρας μας. Η έγκριση από τα ανώτατα γνωμοδοτικά όργανα του ΥΠΠΟΑ των διαπιστωτικών πράξεων, επιτρέπει την έναρξη άμεσων εργασιών στο πεδίο που θα δώσει ανάσα στην επανεκκίνηση της οικονομίας». 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.