Με 12 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχυθεί περαιτέρω και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αποφασίστηκε μετά την τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και τους Προέδρους της Ένωσης Δήμων και Περιφερειών, Απόστολο Τζιτζικώστα και Δημήτρη Παπαστεργίου αντίστοιχα.
Η νέα χρηματοδότηση θα αφορά στη σίτιση πολιτών που την έχουν ανάγκη αυτήν την περίοδο, μέσω κυρίως του Προγράμματος, «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση περίπου 75.000 πολίτες, με τη συνδρομή 273 δήμων και 3047 υπαλλήλων.
Τις προσπάθειες επικουρούν επιπλέον 1.200 εργαζόμενοι από δημοτικές υποδομές που έκλεισαν προσωρινά, ενώ στο εξής κάθε δήμος δημιουργεί τηλεφωνικό κέντρο για την ενημέρωση των πολιτών.
Παράλληλα, κατ’ οίκον θα διανέμονται οι μερίδες φαγητού αντί για συσσίτια, ενώ την πρωτοβουλία θα κληθούν να συνδράμουν εταιρίες τροφοδοσίας φαγητού και ενοικίασης αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.
Κορωνοϊός: 12 εκατομμύρια στην Αυτοδιοίκηση μέσω του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι"
0
1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, 23:41

Σχόλια Αναγνωστών
0 Προσθήκη σχολίουΔεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.