ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλλιάνος - Κορωνοϊός: Tηρείται η διαδικασία σχετικά με τα νοσοκομεία αναφοράς;

0 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, 20:15

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα της Ν.Δ. Γιάννης Καλλιάνος θέτει μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με την ορθή τήρηση του προβλεπομένου από τον επιστημονικό σχεδιασμό, πλασίου από τους πολίτες που νοσούν από τον κορωνοϊό ή αποτελούν "ύποπτα κρούσματα".

Η ερώτηση του Γιάννη Καλλιάνου έχει ως ακολούθως: 

Θέμα: «Τήρηση διαδικασίας σχετικά με τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τον κορωνοϊό»

Πολύ έγκαιρα, διαβλέποντας τις επερχόμενες ανάγκες λόγω του κορωνοϊού, ήδη από τον Ιανουάριο είχαν οριστεί από το Υπουργείο Υγείας τα νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, είχαν δημοσιοποιηθεί σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτές τις ανακοινώσεις:
«Συνολικά 13 είναι τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τον κορωνοϊό. Τα εν λόγω νοσοκομεία θα υποδέχονται και θα αντιμετωπίζουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα της ασθένειας COVID-19.

Τα ύποπτα κρούσματα μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν μόνο στα 13, ορισθέντα από το υπουργείο Υγείας, "νοσοκομεία αναφοράς".

Σε αυτά τα υγειονομικά ιδρύματα καθώς και στα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας πονόλαιμος, καταρροή, μυαλγίες) και πρόσφατο ταξίδι (έως και 14 ημέρες πριν) σε χώρα υψηλού κινδύνου ή που ήρθαν σε επαφή με κάποιον από εν λόγω ταξιδιωτικό προορισμό, παραμένουν κατ’ οίκον και επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ(210-5212000, 210-5212054).

Επίσης, έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης».

Όλες οι παραπάνω ενέργειες δείχνουν ότι υπήρξε εδώ και μήνες αναλυτικός προγραμματισμός, επομένως η επιτυχία θα κριθεί και από την τήρηση των παραπάνω εκ μέρους των συμπολιτών μας.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

• Τηρείται αυτή η διαδικασία από όσους και όσες ασθενούν από κορωνοϊό ή κατευθύνονται με δική τους πρωτοβουλία παραβλέποντας τις σχετικές οδηγίες για εξέταση σε όλα τα νοσοκομεία;

• Υπάρχει εποπτεία στις εισόδους των νοσοκομείων ώστε να ενημερώνονται τα ύποπτα κρούσματα ότι οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα που έχουν οριστεί και να πληροφορούνται ότι πρέπει να κατευθύνονται στα νοσοκομεία αναφοράς;

• Αν υπάρχει αναγκαιότητα αυξημένης εποπτείας και ταυτόχρονα έλλειψη κατάλληλου προσωπικού, υπάρχει ενδεχόμενο στο αμέσως επόμενο διάστημα να συμβάλλει η Ελληνική Αστυνομία, με αστυνομικό προσωπικό στις εισόδους των νοσοκομείων σε μικτά κλιμάκια με υγειονομικό προσωπικό που διαθέτει την εξειδικευμένη γνώση ώστε αφενός να παρέχεται η πρόσβαση σε κάθε νοσοκομείο σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη να απευθύνονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ειδικά κατά τις εφημερίες, και αφετέρου να προστατευθεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος;

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.