ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης: Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας απαγόρευση κυκλοφορίας (video)

0 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, 18:07

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας θα ενεργοποιηθεί το νέο μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας όπως ανακοίνωσε στο διάγγελμά του πριν από λίγο ο πρωθυπουργός. 

Όπως είπε είναι το τελευταίο μέτρο μιας οργανωμένης πολιτείας που πρέπει να γίνει εγκαίρως για να μη γίνει μάταιο, γιατί ο χρόνος δεν μετριέται πλέον με μέρες αλλά με ώρες και απαιτούνται γρήγορες και τολμηρές πρωτοβουλίες. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως έχει ήδη ενημερώσει την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων και γνωστοποίησε ότι όποιος παραβιάζει την απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα έχει πρόστιμο 150 ευρώ.

Όποιος κυκλοφορεί θα πρέπει να φέρει αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και ο λόγος της μετακίνησής του θα πρέπει να βεβαιώνεται είτε με έγγραφο του εργοδότη του αν πρόκειται για μισθωτό, είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση αν πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου. 

Έχει ήδη υπάρξει μέριμνα για τον πολίτη όπως τόνισε, ώστε με απλό και φιλικό τρόπο να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική β εβαίωση μέσω διαδικτύου ΄ η με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμα και να συμπληρώνεται χειρόγραφα.

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού στο βίντεο. 


Εκτακτες ανακοινώσεις για τον τρόπο εφαρμογής της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας αναμένεται να γίνουν αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ειδικότερα, Στις 19:00, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (Ριζαρείου 1, Χαλάνδρι), από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.