ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα στα φαρμακεία από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής

0 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, 12:58

Μετά  από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.), θα λαμβάνονται έκτακτα μέτρα στα φαρμακεία για την λειτουργία τους και την προστασία των φαρμακοποιών από τον κορωνοϊό. 

Η απόφαση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φ.Σ.Α. θα ισχύει από σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου και αναφέρει τα ακόλουθα: 

Μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Α. αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι μέτρα που αφορούν την λειτουργία των φαρμακείων για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των φαρμακοποιών- μελών του Συλλόγου:

1. Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

2. Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο.

3. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (π.χ. χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή.

4. Οι φαρμακοποιοί καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθ΄ όλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.