ΑΛΙΜΟΣ

Οι "Δράσεις" με χρώμα συνεχίζονται στον Άλιμο (foto+video)

2 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, 12:04

Συνεχίζοντας με συνέπεια την υλοποίηση της πρωτοβουλίας υπό την αιγίδα του δήμου Αλίμου, οι εθελοντές της πόλης, με το σύνθημα "Δίνουμε χρώμα στην πόλη μας και χώρο στους πεζούς", έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφαλή διέλευση των μαθητών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με κινητικά προβλήματα, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, έβαψαν τις διαβάσεις Επτανήσου και Νικηφόρου Βρεττάκου, που περνούν μπροστά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. 

Από νωρίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου και υπεύθυνος εθελοντισμού, Στέφανος Διαμαντής, με τον δημοτικό σύμβουλο, Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και αρμόδιο - εντεταλμένο για ζητήματα της Δημοτικής Αστυνομίας, Γιάννη Βέργη, και τον εθελοντή δημότη Δημήτρη Καπόπουλο  ("ψυχή" των δράσεων),  ήταν εκεί, φροντίζοντας ώστε όλα να είναι έτοιμα από κάθε πλευρά.

Στις 11:00 π.μ. λοιπόν, ξεκίνησαν μικροί μαθητές του σχολείου, γονείς και εθελοντές, να βάζουν την δική τους πινελιά, ζωγραφίζοντας με υπέροχα χρώματα σχήματα  και εικόνες τις διαβάσεις έξω από το σχολείο τους, όπως έγινε άλλωστε και σε προηγούμενες "Δράσεις" σε διαβάσεις που βρίσκονται δίπλα σε άλλα σχολεία της πόλης.

Το "παρών" στην χθεσινή δράση έδωσαν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την Δημοτική Συγκοινωνία, Κωνσταντίνος Φαλιέρος, η π. δημοτική σύμβουλος, Άννα Κεσίσογλου, οι εθελοντές, Μαρία Σμυρλή, Δημήτρης Μαργέτης και Φιλόστρατος [Στράτος] Αστεριάδης, οι οποίοι, μαζί με τον Διευθυντή,  Δημήτρη Παπαρούνα, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Έλιαν Ζιαμπάρα, τα παιδιά και τους γονείς, "φώτισαν" με χρώματα και εικόνες τις διαβάσεις γύρω από το σχολείο τους.

Σε δήλωσή του ο κος Διαμαντής, ανέφερε πως αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά, γιατί η προσπάθεια αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αφού, μέσα από τέτοιες "δράσεις" ευαισθητοποιούνται οι οδηγοί και γίνονται περισσότερο προσεκτικοί όταν πλησιάζουν στις διαβάσεις, έτσι ώστε, τόσο οι μικροί μαθητές των σχολείων όσο και άλλες ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, να χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σε ότι αφορά τώρα, την ασφάλεια των μικρών και μεγάλων "καλλιτεχνών", σε όλη την διάρκεια των εργασιών της συγκεκριμένης "δράσης", ο εντεταλμένος για την Δημοτική Αστυνομία, δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Βέργης, μας εξήγησε, δείχνοντάς μας ταυτόχρονα, και τα μέτρα που είχε φροντίσει να λάβει, προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα και, όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές, ήταν κάτι που σχολιάστηκε θετικά από πολύ κόσμο.


Ο Νίκος Στάππας από την πρωτοβουλία"ΠΕΖΗ", με το πινέλο στο χέρι, ζωγραφίζει μαζί με τις μικρές μαθήτριες.


Γιάννης Βέργης, Στέφανος Διαμαντής, Κων/νος Φαλιέρος.


Μικροί και μεγάλοι εν  ... Δράσει.Η Πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 5ου δημοτικού σχολείου, Έλιαν Ζιαμπάρα, με τους, Γιάννη Βέργη, Στέφανο Διαμαντή και Φιλόστρατο [Στράτο] Αστεριάδη.


Η "ψυχή" των δράσεων, Δημήτρης Καπόπουλος, ανάμεσα στον Νίκο Στάππα [αριστερά] και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, Στέφανο Διαμαντή.


Γιάννης Βέργης, Μαρία Σμυρλή, Άννα Κεσίσογλου, Δημήτρης Μαργέτης, Στέφανος Διαμαντής, Φιλόστρατος [Στράτος] Αστεριάδης.


Ο Φιλόστρατος [Στράτος] Αστεριάδης [δεξιά], επί τω έργω.

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Καλαμακιώτισσα παλιά 10.03.20
Έξυπνες και χρηστικές πρωτοβουλίες.
Απάντηση
Νίκος Στάππας 10.03.20
Δεν είμαι ο διευθυντής του σχολείου.... αλλά ο Νίκος Στάππας από την πρωτοβουλία ΠΕΖΉ!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.