ΓΔ: 636,84 -0,66% EUR/USD: 1,1265

ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Πέθανε ο Δημήτρης Ράπτης - Αποσπάσματα συνέντευξής του το 1998

0 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, 17:24

Με ανάρτησή του στο facebook ο Μάρκος Ράπτης έκανε γνωστό, πως ο αδελφός του Δημήτρης Ράπτης δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Έφυγε όπως αναφέρθηκε στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης νικημένος από τον καρκίνο. 

Ο Δημήτρης Ράπτης υπήρξε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας και υποψήφιος Δήμαρχος το 1998. Δεν πέρασε απαρατήρητος από την κοινωνία, αποκόμισε δε το σεβασμό όχι μόνο των συνδημοτών του αλλά και του ευρύτερου πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντός του. 

Αντί άλλων αναφορών θα δημοσιεύσουμε ένα απόσπασμα συνέντευξης ως υποψήφιος δήμαρχος Βούλας στην έντυπη έκδοσή μας "ΒΗΜΑ" του Σαρωνικού στην εκδότρια Εύη Κονταρίνη, τον Σεπτέμβριο του 1998.

Γράφαμε τότε: 

Για μια ακόμα φορά ο Δημήτρης Ράπτης εκθέτει τον εαυτό του στην κρίση των δημοτών της Βούλας, ζητώντας αυτή τη φορά, ως επικεφαλής συνδυασμού, να τον εκλέξουν Δήμαρχο της πόλης τους. 

Πολλά χρόνια στα κοινά ο Δημήτρης Ράπτης, υπήρξε μια παρουσία που ποτέ δεν πέρασε απαρατήρητη. Συγκέντρωσε στο πρόσωπό του θετικές και αρνητικές κριτικές. 

Εμείς τον γνωρίσαμε μέσα από τα δημοτικά συμβούλια όπου είχε παρουσία και θέσεις πάντα τεκμηριωμένες. Εν όψει των εκλογών του απευθύναμε λίγες ερωτήσεις θέλοντας να προσεγγίσουμε την πολιτική αλλά και την ανθρώπινη πλευρά του. 

Κύριε Ράπτη, είσαστε ένα πολιτικό πρόσωπο που κατά καιρούς δέχθηκε έντονη κριτική. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως επειδή οι συνδημότες σας είχαν περισσότερες απαιτήσεις από σας αναγνωρίζοντάς σας έμμεσα ηυξημένες δυνατότητες; 

Έχω πει ότι με εξέλεξαν σύμβουλο ή πρόεδρο  του Δ.Σ. και λόγω της έντονης προσωπικότητάς μου μου ζητούσαν ευθύνες Δημάρχου! Νομίζω ότι ως σύμβουλος και ως Πρόεδρος έκανα καλά τη δουλειά μου. Αλλά δαν χάραξα εγώ την πολιτική του Δήμου. Ας με έκαναν δήμαρχο και τότε θα αποδεχόμουν τις ευθύνες δημάρχου. 

Τι σας έχει πικράνει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείστε με την πολιτική και με τα του Δήμου; 

Θεωρώ ότι παρά την πρόσφατη μόδα να αφορίζεται η πολιτική, η ενασχόληση με τα κοινά είναι η ευγενέστερη και σπουδαιότερη ασχολία κάθε ανθρώπου. Γι' αυτό και δεν μετάνιωσα ποτέ που ασχολούμε. Η μόνη πικρία που αισθάνθηκα ενίοτε ήταν να βλέπω να χάνεται μια σπουδαία υπόθεση για λόγους μικροπολιτικής (πολιτικό κόστος, άσκοπο κουβεντολόι, στείρα αντιπολίτευση κλπ.). Θλίβομαι βαθύτατα όταν αυτό συμβαίνει γιατί επωφελούνται οι εχθροί της Βούλας. 

Τι θα θέλατε να λένε οι δημότες της Βούλας όταν μετά από κάποια χρόνια θα αναφέρονται στο όνομά σας και στην πιθανή δημαρχία σας; 

Ότι ο Ράπτης δεν ασχολείτο με μικρά αλλά έβλεπε μακριά. Και ότι η υψηλή ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν, οφείλεται κυρίως στο πέρασμα του Ράπτη από τη Δημαρχία. 

Τέλος, πως ονειρεύεστε τη Βούλα του 2010; 

Δεν μπορώ να απαντήσω σ' αυτό το υποθετικό ερώτημα γιατί δεν μπορώ να προβλέψω τις συνθήκες του 2010 και το ποια εξέλιξη θα έχει η τεχνολογία και η εικόνα των πόλεων τότε. Όμως, το 2002 που θα τελειώνει η τετραετία αυτή, ονειρεύομαι να μην ξεχωρίζει η Βούλα μας από τη γειτονική Βουλιαγμένη. 
Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.