ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Η "light" και η... "βαριά" πλαστογραφία

0 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, 20:37

Ιδιαίτερη αντίληψη έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Τσαμήτας για τη βαρύτητα των αποφάσεων της δικαιοσύνης. 

Συγκεκριμένα, στο δημοτικό συμβούλιο Αλίμου της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου, αφού αναφέρθηκε ονομαστικά στον δημοτικό του σύμβουλο Νίκο Τσαμπαρλή που καταδικάστηκε σε 2ο βαθμό για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη στο δικαστήριο, θέλοντας να απαντήσει στην ερώτηση της δημοτικής αρχής αν θεωρεί σοβαρό λόγο για τη διαγραφή του από την παράταξη την πρόσφατη καταδίκη του δημοτικού του συμβούλου, απάντησε πως κατά τη γνώμη του "εξαρτάται από που προκύπτει η καταδίκη. Αν προέκυψε από ένα οικογενειακό θέμα ή έγινε στο δημόσιο βίο του. "Απ' όσο γνωρίζω" είπε "αυτό ήταν οικογενειακή υπόθεση. Δεν μπορώ να τα βάλω στη ζυγαριά. Άλλωστε, απ' όσο ξέρουμε η μισή Ελλάδα έχει πάει στα δικαστήρια με την άλλη μισή για τέτοια θέματα". 

Δηλαδή κατά τον κύριο Τσαμήτα υπάρχει "light" πλαστογραφία και "βαριά" πλαστογραφία

Ανεξάρτητα πάντως, από το πως αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα μιας τέτοιας σοβαρής καταδίκης ο κ. Τσαμήτας, το ερώτημα που τίθεται στον ίδιο είναι: Εγείρεται ηθικό θέμα από τη στιγμή μάλιστα που ο καταδικασθείς δημοτικός του σύμβουλος μετέχει στη δημόσια διοίκηση ή όχι;   

Για την ιστορία ο Νίκος Τσαμπαρλής τ. υποψήφιος δήμαρχος και νυν εκλεγμένος  με την παράταξη του κ. Τσαμήτα, καταδικάστηκε σε 2ο βαθμό σε ποινή 16 μηνών με 3ετή αναστολή για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη στο δικαστήριο

Η υπόθεση αφορούσε σε πλαστή διαθήκη συγγενούς του,  την οποία προσκόμησε στο δικαστήριο. Μηνυτές της υπόθεσης ήταν συγγενείς του αποθανόντος, που με βάση την πλαστή διαθήκη αποκλείστηκαν από τις αποταμειεύσεις του συγγενούς τους. 

Για την ίδια υπόθεση έχει σχηματισθεί κι άλλη δικογραφία η οποία βρίσκεται σε ανακριτικό στάδιο. 

Ο Ν.Τσαμπαρλής, όπως είπε ο κ. Τσαμήτας, θα προσφύγει στον Α.Π. υποβάλλοντας αίτηση αναίρεσης.
Απ' όσο γνωρίζουμε, ο Άρειος Πάγος δεν εξετάζει την ουσία της υπόθεσης, παρά μονάχα αν έχουν τηρηθεί σωστά οι διαδικασίες, τόσο στον 1ο όσο και στον 2ο βαθμό εκδίκασης.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.