ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Απάντηση της δημοτικής αρχής για τα σκουπίδια

0 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 18:26

Απάντηση σε ανακοίνωση - φέιγ βολάν, που διακίνησαν στην πόλη οι παρατάξεις των Χρ. Κορτζίδη, Κ. Στέφα και Θ. Μπούφη σχετικά με τη μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης, από το χώρο της επένδυσης του Ελληνικού, δίπλα στο Κοιμητήριο της Αργυρούπολης, δίνει με καυστικό τρόπο η δημοτική αρχή.

Με τον τίτλο "Τα σκουπίδια είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να κάνουμε αντιπολίτευση “σκουπιδιών”, στην ανακοίνωσή  της η δημοτική αρχή του Γιάννη Κωνσταντάτου κάνει λόγο για λαϊκισμό, συκοφαντία και παραπληροφόρηση εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

Στον ισχυρισμό δε ότι η μεταφόρτωση θα μπορούσε να λειτουργεί μέσα στο εργοτάξιο της επένδυσης απαντά πως αυτό είναι ανέφικτο και πως μία τέτοια λύση θα εγκυμονούσε κινδύνους για το προσωπικό. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως κατά τον ίδιο τρόπο η παράταξη Κορτζίδη κατηγόρησε τη δημοτική αρχή όταν εν όψει των έργων της επένδυσης έκλεισε τον παιδικό σταθμό που λειτουργούσε εντός του χώρου του πρ. αεροδρομίου και μετέφερε τα παιδιά σε άλλες δομές. 

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής 

"Τα σκουπίδια είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να κάνουμε αντιπολίτευση “σκουπιδιών”

Ο λαϊκισμός και η συκοφαντία χτύπησαν ξανά στην πόλη μας, με πρωταγωνιστή τον ήδη καταδικασμένο σε πολύμηνη φυλάκιση ως συκοφάντη, Χρ. Κορτζίδη.

Σε ανακοίνωσή του, μνημείο παραπληροφόρησης, αναφέρεται στην επικείμενη μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων από το πρ. Αεροδρόμιο, σε χώρο που βρίσκεται δίπλα στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης.

Σημειώνουν ψευδώς, και χωρίς κανένα στοιχείο, ότι η μεταφορά των δραστηριοτήτων θα επιβαρύνει την περιοχή και τους κατοίκους.

H πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.

Ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργούσε για πολλές δεκαετίες ως Σταθμός Μεταφόρτωσης απορριμμάτων για τον πρώην δήμο Αργυρούπολης.

Από την διοίκηση του Χρήστου Κορτζίδη παραλάβαμε το 2014 μία παράνομη εγκατάσταση μεταφόρτωσης, ακατάλληλη για τους εργαζομένους και το περιβάλλον και με πολλές καταγγελίες για την λειτουργία της από την εισαγγελία.

Για αυτή την εγκατάσταση αγωνίζεται για να παραμείνει σε λειτουργία σήμερα, ο Χρ. Κορτζίδης. 

Ο δήμος με ενέργειες του δημάρχου της πόλης Γιάννη Κωνσταντάτου, έχει αποκτήσει ένα αδειοδοτημένο και σύγχρονο Σταθμό Μεταφόρτωσης στον οποίο τηρούνται όλες οι προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Στο συγκεκριμένο χώρο τα απορριμματοφόρα του δήμου θα αδειάζουν τα απορρίμματά τους σε ειδικά κοντέινερ και αυτά με την σειρά τους θα οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής. (ΧΥΤΑ).

Ο Σταθμός αυτός δεν είναι χωματερή όπως ψευδώς διαδίδουν οι συκοφάντες.

Πρόκειται για μία σύγχρονη εγκατάσταση, μη ορατή από κατοικίες και από την οποία δεν θα προκύπτει καμία όχληση για τους κατοίκους.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου, ίσως και σε όλη την Αττική, δήμος έχει νόμιμη μεταφόρτωση αδειοδοτημένη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η οποία θα πραγματοποιείται σε κλειστό χώρο με ειδικού τύπου κοντέινερ.

Επίσης κάτι που εντέχνως αποκρύβουν, είναι ότι ο ήδη υφιστάμενος Σταθμός Μεταφόρτωσης που βρίσκεται μέσα στο πρ. Αεροδρόμιο πρέπει να κλείσει, λόγω των εργασιών που θα ξεκινήσουν για την επένδυση του Ελληνικού και την εγκατάσταση εργοταξίων.

Ο δήμος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει χώρους του αεροδρομίου αφ' ενός γιατί θα δημιουργηθούν εργοτάξια ιδιωτών και δεν του ανήκει ο χώρος και αφ' ετέρου η παραμονή δραστηριοτήτων του δήμου εν μέσω εργασιών, εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια του προσωπικού.

Τα τελευταία χρόνια η σημερινή διοίκηση έχει καθαρίσει και νοικοκυρέψει την πόλη, πράγμα το οποίο φαίνεται να ενοχλεί τον Χρ. Κορτζίδη και την παρέα του.

Οι δημότες όμως και κρίση έχουν και μπορούν να διακρίνουν ότι η καθαριότητα της πόλης βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.

Η διοίκηση του δήμου, όπως με συνέπεια κάνει τα τελευταία 5 χρόνια, θα συνεχίσει να εργάζεται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας σε ψεύτες και συκοφάντες που μόνο στόχο έχουν την δημιουργία εντυπώσεων στο ευαίσθητο θέμα των απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος  Γιάννης Κωνσταντάτος με υπευθυνότητα φροντίζει τόσο για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων και των δημοτών όσο και για την στρατηγική του δήμου αναφορικά με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.