ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Με επιτυχία έγινε η ημερίδα για τη θαλάσσια οικονομία στο Παλαιό Φάληρο (foto)

Φωτ. Δημήτρης Βλάχος 0 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 10:01

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εκδήλωση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την θαλάσσια οικονομία και την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Γιάννης Φωστηρόπουλος: ¨Θέλουμε μια παραλία ανοικτή, ελεύθερη, προσβάσιμη σε όλους και κυρίως ασφαλή¨

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου η μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Η θαλάσσια οικονομία και η Αθηναϊκή Ριβιέρα - Μια μεγάλη ευκαιρία για τη νέα γενιά».Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και σε αυτήν παρέστησαν και τοποθετήθηκαν οι:

• Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης
• Ο Βουλευτής Νότιου Τομέα και πρώην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης
• Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος
• Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
• Η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αττικής Δήμητρα Νάνου
• Το μέλος του Δ.Σ. του Ε.ΟΤ. , Ναύαρχος ε.α., Βασίλης Πολίτης
• Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος
• O Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina A.E. Σταύρος Κατσικάδης
• Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Shipmanagement Co Ltd και της Aegean Bulk Co Inc Δημήτρης Ματθαίου
• Ο Πρόεδρος του Institute of Maritime & Economics Studies Θεόδωρος Χουλιαράς
• Η Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) Ελένη Βρυώνη

Κεντρικό ρόλο και τον συντονισμό στην εκδήλωση είχαν ο Αντιπρόεδρος του International Propeller Club Γιώργος Ξηραδάκης καθώς και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού & Ναυτιλίας Μαρία Μιχαλοπούλου.

Επίσης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Νοτίου Τομέα : Μπάμπης Παπαδημητρίου και Βασίλης Σπανάκης καθώς και ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από το Παλαιό Φάληρο και άλλους όμορους Δήμους καθώς και σημαντικά στελέχη της ναυτιλίας, του τουρισμού και του επιχειρείν.


Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος παραλαμβάνει την τιμητική διάκριση από τον δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο. Δίπλα, η συντονίστρια της εκδήλωσης και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Τουρισμού και Ναυτιλίας , Μαρία Μιχαλοπούλου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, στο πρόσωπο του γιού του Αχιλλέα, τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο ο αείμνηστος Φαληριώτης Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, για τη μεγάλη προσφορά του στη ναυτιλία, τον τουρισμό και την κοινωνία γενικότερα αλλά και στο Παλαιό Φάληρο ειδικότερα.


Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο βήμα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος επαίνεσε την πρωτοβουλία, τόνισε ότι τώρα που βγαίνουμε από την κρίση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλη την Νότια Αττική να αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί και αποκάλυψε ότι ήδη για το Παλαιό Φάληρο σε συνεννόηση με την Δημοτική Αρχή έχει δημιουργηθεί κοινή ομάδα εργασίας για την αξιοποίηση της παραλίας με στόχο να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες μελέτες (οικονομοτεχνικές, περιβαλλοντικές κ.α.) προκειμένου για αυτό το μεγάλο έργο να αναζητηθεί χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια.


Ο οικοδεσπότης δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, χαιρετίζει την εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, στην ομιλία του περιέγραψε το όραμα του για μια ανοικτή, ελεύθερη, προσβάσιμη σε όλους αλλά και ασφαλή παραλία ενώ σημείωσε ότι ήδη με τον Υπουργό Τουρισμού και υπηρεσιακούς παράγοντες έχουν περπατήσει το θαλάσσιο μέτωπο της Πόλης σπιθαμή προς σπιθαμή καταγράφοντας την σημερινή κατάσταση και σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα. Αναφέρθηκε επίσης στην συνέργειες και τις συνεργασίες που συμμετέχει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με στόχο την εξωστρέφεια της Πόλης όπως το Δίκτυο των Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Φορέων της Λεωφόρου Συγγρού καθώς και την κοινή δράση Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με τους όμορους Δήμους Καλλιθέας και Αλίμου.

Αναφερόμενος δε στον τιμώμενο Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο μίλησε για την προσφορά του στην Πόλη, την σεμνότητα που τον διέκρινε και την άμεση στήριξη του σε ότι του ζητούνταν από πλευρά Δημοτικής Αρχής, καθιστώντας τον ένα σπάνιο ευπατρίδη που αγάπησε πραγματικά το Παλαιό Φάληρο.

Σε ανάλογο μήκος κύματος οι Δήμαρχοι Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες τους αλλά και στις δυσκολίες που συνάντησαν για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου μετώπου των Πόλεων τους ενώ συμφώνησαν στην ανάγκη διαδημοτικής συνεργασίας και συνέργειας προκειμένου να προχωρήσουν οι μεγάλες παρεμβάσεις.


Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.


Ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με δύο φίλους του.


Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και Διονύσης Χατζηδάκης.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina A.E. και Πρόεδρος της ΕΜΑΕ, Σταύρος Κατσικάδης, ανάμεσα στον Υπουργό Χάρη Θεοχάρη και την Ειρήνη Νταϊφά.


Παρόντες και δύο δήμαρχοι της παράκτιας ζώνης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης [αριστερά] και Δημήτρης Κάρναβος, Καλλιθέας.Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανάμεσα στον βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη, τον δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο και την σύζυγό του, Ντόρα Λαγού.


Μαρία Θεμελή, Μιχάλης Κακούρης, Αναστάσιος Γαϊτάνης.
Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Παλαιού Φαλήρου, Παναγιώτης Καρούμπαλης, ανάμεσα στην Πρόεδρο της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας της περιοχής, Βαρβάρα Μιχαηλίδου και την τέως δημοτική σύμβουλο, επιχειρηματία, Μαρία Θεμελή.


Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Αλέξανδρος Πανταζής, ανάμεσα στην Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας, Βαρβάρα Μιχαηλίδου [αριστερά] και την σύμβουλο του δημάρχου, Ελένη Μηλιώτη.


Μαρία Μιχαλοπούλου.


Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης Παλαιού Φαλήρου, Αλέξανδρος Πανταζής [αριστερά], με τον πρώην Αντιδήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο, Ανδρέα Δούμα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της LAMDA Flisvos Marina και Πρόεδρο της ΕΜΑΕ, Σταύρο Κατσικάδη.
Η δημοτική σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου και υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Μαίρη Τρύφων [αριστερά], με την αρχιτέκτονα Άννα Γεωργιάδη [στο μέσον] και μία φίλη τους, μπροστά στον φακό του Δημήτρη Βλάχου.


Από αριστερά: Πόπη Μαχαίρα, Ρένα Μαρουλίδου και Βίκυ Βλάχου. Πάντα παρούσες στις εκδηλώσεις του δήμου τους.Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.