ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα παρουσίασαν την πρότασή τους για τη διαχείριση των απορριμμάτων

0 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 17:25

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 11-2 το απόγευμα στο Δημαρχείο Βύρωνα η παρουσίαση της πρότασης του σωματείου εργαζομένων για την διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη.

Η πρόταση αυτή είναι συνέχεια της δράσεων του σωματείου με στόχο ένα διαφορικό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων στην πόλη με στόχο την μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στη χωματερή, την ενίσχυση και διεύρυνση των ξηρών ανακυκλώσιμων υλικών την συλλογή βιοαποβλήτων που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα πιλοτικά να εφαρμόζεται από το Δήμο.

Αυτά πρέπει να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται σήμερα και όχι αύριο χωρίς την συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών και εργολάβων.
Το σωματείο επιμένει να διεκδικεί το τέλος ανακύκλωσης να καταβάλλεται στο Δήμο για τα για τα ανακυκλώσιμα α υλικά που συλλέγει χωρίς την συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών (Ιδιωτικά εναλλακτικά συστήματα). Ενώ επισημαίνει την ανάγκη να δημιουργηθεί ενιαίος δημόσιος φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βύρωνα είναι ο πρώτος και μοναδικός Δήμος που η υπηρεσία του Δήμου από το 2008 έχει ξεκινήσει την περισυλλογή με διαλογή στην πηγή για τέσσερα ανακυκλώσιμα υλικά χωρίς να έχει συνάψει σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία ΕΕΑΑ. Α.Ε. των μπλέ κάδων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και παρεμβήκαν στη συζήτηση το μέλος του Π.Γ. του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στη περιφέρεια Αττικής κ. Πρωτούλης η κ. Σακοράφα βουλευτής του ΜέΡΑ 25 και αντιπρόεδρος της βουλής. Ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης, αντιδήμαρχοι ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, μαζικών φορέων της πόλης και εργαζόμενοι.

Να σημειώσουμε ότι το ΚΚΕ και η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 κ. Σακοράφα έχουν καταθέσει, αναφορά και ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς με τα αιτήματα και τΙς προτάσεις του σωματείου.

Την παρουσίαση της πρότασης του σωματείου έκανε ο Πρόεδρος του σωματείου Παναγιωτόπουλος Χρήστος.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.